Kalakasvataja marjalaadung seikleb ajaga võidu

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Hans Kruusamägi ettevõttele kuuluv Äntu kalakasvandus ootab pikisilmi värske kalamarja saabumist. Praegu seisab saadetis kuskil postifirma riiulil.
Hans Kruusamägi ettevõttele kuuluv Äntu kalakasvandus ootab pikisilmi värske kalamarja saabumist. Praegu seisab saadetis kuskil postifirma riiulil. Foto: Meelis Meilbaum

Väike-Maarja valla Äntu kalakasvandust, mis ootab pikisilmi Poolast teele pandud väärtusliku kaubasaadetise laekumist, ähvardab ebameeldiv tagasilöök.

Nimelt on eile õhtul kohalikule põllumajandusettevõttele osaühingule Simuna Ivax saabuma pidanud 400 000 tera kalamarja kuskile toppama jäänud ning seetõttu võib kogu kraam piltlikult öeldes vastu taevast lennata.

Rukkikuningast maakonna tuntud põllumees ja kalakasvataja, Väike-Maarja vallavolikogu esimees Hans Kruusamägi kõneles, et teisipäeval Poolamaalt teele pandud nelja vahtplastist kasti mahutatud laadungi tarne on ajakriitiline ning iga viivitatud tund tõotab väärtusliku kauba kihva keerata.

"Saadetis pidi eile õhtul kell kuus siin olema. [Kullerfirma] TNT ütleb, et on kauba Omnivale üle andnud, aga nende arvates on tegu tavasaadetisega. Mingi info on, et kaup on kuskil sorteerimisjaamas. Öeldi, et hea, kui selle esmaspäevaks kätte saab. Praegu ajan jälgi taga, eks siis näeb, mis juhtub," rääkis ettevõtja ja lisas, et ei võtnud eile õhtul piltlikult öeldes kodus jopetki seljast, vaid ootas pikisilmi postifirmast telefonikõnet. "Nüüd on kõik juba puhtalt aja küsimus. Täna on vaja kindlasti kätte saada, sest õhtuks on kogu asi juba null," lisas ta.

Hans Kruusamägi sõnul ootab välismaalt saabunud forellimarja, mille rahaline väärtus on ligikaudu 15 000 eurot, edasi kiire teekond Äntu kalakasvanduse miljoneid terasid mahutavasse inkubaatorisse, kus see kooruma pannakse. Suuremast osast kalamarjast peaks kunagi kasvama kalad.

"Kõik on omavahel seotud. Kaup oli meil ammu tellitud ja koos transpordiga kinni makstud, aga koroona tuli vahepeal peale ja nüüd pole enam ka lennukiga võimalik kaupa saata. Eks [kalamari] tuligi ilmselt kuidagi maismaatranspordiga. Täpselt ei teagi, sest näeme ainult, et saadetis liigub," rääkis Kruusamägi.

Simuna Ivax tellib kalakasvanduse tarbeks kalamarja igal aastal. Lisaks Poolale on seda ostetud Taanist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles