Viska pilk, kust meie maakonda 2017. ja 2018. aastal külastati

Anu Viita-Neuhaus
Copy
EAS-i mobiilpositsioneerimise uuringust ja kaardirakenduse andmetest loodab suurt abi saada Rakvere peale olukorra stabiliseerumist. Ka Rakvere Pika tänava turundamises.
EAS-i mobiilpositsioneerimise uuringust ja kaardirakenduse andmetest loodab suurt abi saada Rakvere peale olukorra stabiliseerumist. Ka Rakvere Pika tänava turundamises. Foto: Ain Liiva

Ettevõtluse arendamise sihtasutus (EAS) avaldas mobiilpositsioneerimise ülevaate sise- ja välisreisijate kohta omavalitsustes 2017. ja 2018. aastal. 

EAS-i turismiarenduskeskus tellis Positium OÜ-lt mobiilpositsioneerimise uuringu ja kaardirakenduse, mis aitavad analüüsida, millistest sihtkohtadest pärit inimesed on maakonna paiku külastatud. 

Võrrelda saab sise- ja väliskülastajate arvu aastate lõikes ning kohti, kust on tuldud. Samuti võimaldab kaardirakendus sihtkohale klõpsates vaadata, millistest kaardirakenduses analüüsitud 18 välisriigist on antud sihtkohta ja piirkonda kõige rohkem külastatud.

Rakverele on need andmed tulevikuks abiks. Abilinnapea Andres Jaadla rääkis, et Rakvere on viimastel aastatel turismisektori taristu arengusse oluliselt panustanud, uuendatud on ajalooline Pikk tänav ja valmimas on Vallimäe vabaõhukeskus. "Kuigi turismisektor on eriolukorra tõttu hangunud nii Eestis kui ka üle kogu maailma, võimaldavad tehtud uuringud ja andmete võrdlemine teha plaane kriisijärgseks ajaks," ütles Jaadla.

Kaarti näeb SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles