Porkuni muutub senisest veelgi kaunimaks

Andres Pulver
Copy
Niisugust Porkuni vaadet pole juba pikka aega olnud võimalik näha.
Niisugust Porkuni vaadet pole juba pikka aega olnud võimalik näha. Foto: Ain Aasa

Viimasel ajal on Porkunis olnud päris palju kuulda saagide vingumist ning järvede äärest ja mujaltki on võetud maha hulk võsa ja vanu puid.

Tapa Vallahoolduse juhataja Lembit Saart rääkis, et ettevõtte tellimusel ja keskkonnaametiga kooskõlastatult võeti maha puid ja võsa saarele ehk mõisa juurde minevate teede äärest.

Lisaks viis Saart kokku kunagise viinavabriku kinnistu omaniku Toivo Halliku ja Porkunis raietöid teinud Tapa ettevõtja Raivo Kaima ning võsast ja puudest said samuti vabaks viinavabriku ümbrus ja Karujärve ääres kulgeva tee serv.

“Meie soov oli, et ka see kant saaks korda. Nii lagedaks, kui viinavabriku juures sai, ei tahtnudki, aga ka nii pole paha,” kommenteeris Saart tõika, et Toivo Hallik laskis kogu võsa maha võtta. Suurelt maanteelt avaneb Porkunile nüüd igatahes sootuks teistmoodi vaade. “Ilus on nüüd Porkunis küll,” lausus Lembit Saart, kes kiitis ka tööde teostajat. “Tegija oli hea, ta on varem Tapal meie tellimusel tööd teinud ja seepärast sai ta ka Porkunisse meelitatud,” kõneles Tapa Vallahoolduse juhataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles