“Prillitoos” tuleb Emumäge ja Sallat kaema

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Salla külale ja Väike-Maarja vallale tuntust toonud Piret Smagar ja Hando Kuntro käärivad televaatajate rõõmuks käised üles ning tutvustavad oma tegemisi ja kodukanti.
Salla külale ja Väike-Maarja vallale tuntust toonud Piret Smagar ja Hando Kuntro käärivad televaatajate rõõmuks käised üles ning tutvustavad oma tegemisi ja kodukanti. Foto: Meelis Meilbaum

Salla kandi kunstimeistrid Piret Smagar ja Hando Kuntro võõrustavad tuleva nädala alguses rahvusringhäälingu ajakirjanikku, Virumaa juurtega Aivi Parijõge, kes külastab neid “Prillitoosi” saatebrigaadiga.

“Eks need kännuasjad neid huvitavad,” lausus Kuntro, pidades silmas kännujuurtest puuskulptuure, mis juba aastaid Emumäele saabujaid tervitavad. Kujud, millest igaühel on oma lugu, läbisid möödunud aastal ka põhjaliku uuenduskuuri. “Leppisime vallavanemaga kokku, et niikuinii peame neid hooldama ja need kevadel korda tegema. Teemegi siis saate jaoks natuke nagu näidishoolduse – võtan generaatori kaasa ning lihvime ja lakime. Eks palju oleneb ilmast muidugi,” rääkis Hando Kuntro. “Näitan kindlasti Salla külade parki ja Piretiga tehtud ühistöid.”

Meistrimees lisas, et saatejuhti huvitas samuti tema kodumajapidamises viimast lihvi saav lillemaja. “Lillemajas on hästi palju taaskasutust,” tähendas Kuntro ja sõnas, et ta on eriti viimastel aastatel pööranud väga palju tähelepanu eri materjalidele uue elu andmisele. “Ma olen selle liini esindaja, kes midagi ära ei viska,” tähendas Hando Kuntro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles