Kontaktõpe on pigem erandlik

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Peale koolivaheaega jäid koolid koroonakevadel pigem tühjaks: kontaktõpe oli pigem erandlikuks lahenduseks.
Peale koolivaheaega jäid koolid koroonakevadel pigem tühjaks: kontaktõpe oli pigem erandlikuks lahenduseks. Foto: Ain Liiva

Pärast vaheaega ei tule kõikidel õpilastel kooli minna ja kontaktõpe jääb pigem erandlikuks lahenduseks. Nii ütles haridus- ja teadusministeeriumi üldharidus-, keele- ja noortepoliitika asekantsler Kristi Vinter-Nemvalts.

"Juhul kui epideemia hakkab taanduma, siis võiks mõelda sellest küll niiviisi, et peale 15. maid leiab aset üleminekuaeg, kus kontaktõpe on pigem erandlik ja mõeldud eelkõige neile, kes seda kontaktis olemist rohkem vajavad: on nad siis koolilõpetajad, on nad sisseastumisteks valmistuvad õpilased või siis need õpilased, kes vajavad lisatuge – kellel ei ole distantsõpe sedavõrd hästi sobinud. Ja kindlasti ei teki kõikidel õpilastel kohustust kooli minna, vajadusel võib distantsõppega jätkata," ütles Vinter-Nemvalts.

Ta lisas, et tavapärasema õppe poole liikuda, on äärmiselt oluline õppijate ja õpetajate turvalisuse tagamine -  kooli lubatakse ainult sellisel juhul, kui see on kõigi jaoks ohutu. "Ja enne seda peab ühiskonnal olema ekspertidelt saadud sõnum, et olukord riigis võimaldab seda teha."

Asekantsler lisas, et sel õppeaastal tuleb ära jätta kõik lõpuekskursioonid, aktused, koolidevahelised võistlused ja muu seesugune.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles