Rimi: saame vaid soovitada, et riknenud pakendiga kõlblikud kaubad läheksid toidupanka

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Põlenud Rimis toimetavad uurijad, kaupluse inimesed pole inventuuri veel teha saanud ja seetõttu ei osata ka öelda, kuidas edasi talitatakse. 
Põlenud Rimis toimetavad uurijad, kaupluse inimesed pole inventuuri veel teha saanud ja seetõttu ei osata ka öelda, kuidas edasi talitatakse. Foto: Vladislav Musakko

Reedel Rakvere kesklinnas põlenud mini-Rimi puhul on veel palju lahtisi otsi. Kaupluses toimetavad uurijad, inventuuri pole olnud võimalik teha ja niimoodi ei osata praegu öelda, mis sai kannata ning mida tehakse kaupade ja kauplusega edasi. Rimi vastutustundliku ettevõtluse spetsialist nentis, et praegu ei oska nad kahjuks ühelegi küsimusele vastata.

Rimi vastutustundliku ettevõtluse spetsialist Katrin Bats ütles, et neil pole veel luba poes inventuuri teha ning nad ei tea, mis ja kui palju kaupluses kannatada sai.

"Loodame, et pärast homset on meil luba hakata poes koristama ning inventuuri tegema," sõnas Bats. 

Kannatada saanud kaupade kohta lausus vastutustundliku ettevõtluse spetsialist, et kuna juhtumiga on seotud kindlustus, otsustab kindlustaja, mis nendega edasi tehakse. "Meie omalt poolt saame vaid soovitada, et riknenud pakendiga kõlblikud kaubad läheksid toidupanka," lausus Bats.

Kaupluse tulevase käekäigu kohta nentis ta, et kui uurimine on lõppenud, hindavad nad kahjusid ja võimalusi, kuidas poe taastamist parimal kujul teha.

Mitmel päeval on sündmuskohal toimetanud uurijad. Ida päästekeskuse juht Ailar Holzmann ütles, et seadmed on saadetud ekspertiisi ning oodatakse vastuseid. "Uurimine ei ole lõpetatud, see käib ja võib võtta aega nädal või rohkem. Rääkida saame siis, kui ekspert ja ekspertiis on oma töö ära teinud," lausus Holzmann.

Päästjad said väljakutse Rimi poe põlengule reedel kell 12.40 ning teataja sõnul olid leegid kaupluse katusest väljas.

Rakvere kesklinnas asuvas Rimis oli õnnetuse ajal tööl kuus inimest. Rakvere mini-Rimis on pinda veidi üle viiesaja ruutmeetri.

Tulekahju lokaliseeriti kell 13.57 ja järelkontrolli teinud päästjad lahkusid sündmuskohalt 17.02

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles