Esimese nädalaga võeti koroonaviiruse laiendatud testimisel ligi 100 proovi

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Ligi sada proovi rohkem: läinud neljapäeval avati Rakvere spordikeskuse kõrval parklas drive-in-testimispunkt. 
Ligi sada proovi rohkem: läinud neljapäeval avati Rakvere spordikeskuse kõrval parklas drive-in-testimispunkt. Foto: Ain Liiva

Neljapäeva pärastlõunal hakkas Rakvere spordikeskuse kõrval parklas tööle drive-in-testimispunkt, kus võetakse perearsti saatekirjaga inimestelt koroonaviiruse SARS-CoV-2 proove. Esimese kahe päevaga võeti ligi sada proovi.

Neljapäeval võeti 49 ja laupäeval 46 koroonaviiruse proovi. Statistikast lähtuvalt pole koroonaviiruse suhtes positiivseid proove andnud inimesi Lääne-Virumaal lisandunud. 

Tallinna ja Rakvere testimiskohtade juht, Medicumi laborijuhataja Natalja Timtšuk rääkis, et proove võtab nende meditsiinipersonal, kes sõidab kohale Tallinnast.

"Lääne-Virumaa inimesed on koroonaviiruse proovi andmisel olnud väga tänulikud võimaluse eest ja olnud proovivõtjate suhtes väga viisakad. Inimesed on tulnud kohale pigem varem ja ei ole olnud ka ühtki hilinemist või ilmumata jäämist. Inimesed on ettevalmistunud, dokumenti pole koju unustatud, ja kuigi ninaneelu proovi andmine on mõnevõrra ebameeldiv protseduur, ollakse mõistlikud," kõneles Natalja Timtšuk.

Esialgu on plaanis Rakveres võtta proove kolmel päeva nädalas: teisipäeval, neljapäeval ja laupäeval. Edasine sõltub perearstide saatekirjadest.

Terviseameti andmetel oli Lääne-Virumaal tehtud ülejäänud maakondadega võrreldes suhteliselt kõige vähem koroonaviiruse teste.

Testimispunkt asub Rakvere spordikeskuse kõrval parklas. Proov võetakse vaid autos olevalt inimeselt ja lahtise autoakna kaudu.

Medicumi juhatuse esimees Tõnis Allik on öelnud, et Lääne-Virumaal jätkatakse ka kodus testimise pakkumist. See on mõeldud näiteks neile, kel puudub tervislikel põhjustel võimalus ise autoga mobiilsesse proovivõtukohta tulla.

Seni oli koroonaviiruse SARS-CoV-2 testi tegemise drive-in-võimalus kaheksas suuremas linnas, nüüd on lisandunud peale Rakvere veel Paide, Jõgeva, Valga ja Haapsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles