Lääne-Viru maakonnas ei trooni jalg- ja mootorrattaõnnetused

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Jalg- ja mootorrattaõnnetuste arv on üle Eesti küll kõrge, kuid Lääne-Virumaal pole kaherattaliste omanikud kiirabi veel palju vajanud. Foto on illustratiivne.
Jalg- ja mootorrattaõnnetuste arv on üle Eesti küll kõrge, kuid Lääne-Virumaal pole kaherattaliste omanikud kiirabi veel palju vajanud. Foto on illustratiivne. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Jalg- ja mootorrattaõnnetuste arv on üle Eesti küll kõrge, kuid Lääne-Virumaal pole liiklusõnnetused kaherattaliste sõiduvahendite omanikega veel liiklusstatistikas tooni andnud. Jooksval kuul ei ole Lääne-Virumaal olnud ühtegi kannatanutega liiklusõnnetust. Märtsis toimus kuus liiklusõnnetust, kus inimesed viga said. Neist üks oli seotud mopeediga.

Rakvere politseijaoskonna patrullitalituse juht Tauno Lempu ütles, et kuigi liikluspilt on praegu hõredam, ei tohi ükski juht liikluses valvsust kaotada.

“Endiselt tuleb valida ilmastiku- ja teeoludele vastav sõidukiirus ning sõidukit asuda juhtima puhanuna ja kainena. Ning kui ilmad ilusamaks lähevad, siis tuleb autojuhtidel arvestada ka sellega, et teedele ilmub rohkem jalgrattureid,” rääkis Lempu.

Ta lisas, et muidugi peab ka rattur ennast hoidma, kandes ohutusvesti või erksavärvilisi riideid, kasutades kiivrit ja järgides liikluseeskirja. “Liikluses osaledes peavad üksteisega arvestama nii autojuhid, jalakäijad kui ka kergliiklejad,” nentis Tauno Lempu.

Rattasõiduhooaja eel tasub meeles pidada, et õnnetuste hulk jalg- ja mootorratturitega on Eestis tänavu mitmekordistunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles