Ettevõtja Oleg Grossi kingitus Lääne-Virumaale – 50 000 kaitsemaski (3)

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Suurettevõtja annetab kaitsemaske Lääne-Virumaa inimeste heaks. 
Suurettevõtja annetab kaitsemaske Lääne-Virumaa inimeste heaks. Foto: Vladislav Musakko

Täna hommikul saabus kõne VIROL-i juhatuse esimehele Einar Vallbaumile, teisel pool oli suurettevõtja Oleg Gross, kes soovis abikätt pakkuda. Ta soovib annetada esialgu 50 000 kaitsemaski.

Oleg Gross ütles, et Eesti inimesed peavad raskel ajal kokku hoidma ning otsus maskidega abivajajaid toetada on talle Lääne-Virumaa suurettevõtjana täiesti loogiline samm.

"See mõte on mul peas olnud ammu. Kaitsemaske ei saanud enne lihtsalt kätte, ma ei julenud neid ka hakata Hiinast lennukiga tooma, kartsin, et ei tea, millal need siia jõuavad. Nüüd oleme saanud need turult mõistliku hinnaga, need on olemas ja  aitamishetk on käes," rääkis Oleg Gross.

Suurettevõtja sõnul tundub talle, et tema peab tegema maakonnas aitamise osas otsa lahti. "Kui ei tee seda Lääne-Virumaal mina, siis küsin, kes siis veel."

Grossi hinnangul saab ta neid maakonnas piisavalt pakkuda. "Vaatame, palju neid tahetakse, küsimus on selles, et ega lõpmatuseni ei ole neid kellelgi. 50 000 maski julgen sissejuhatuseks välja käia. Siis vaatame edasi," kõneles ettevõtja. 

Tema sõnutsi on plaanis aidata hooldekodusid, sest olukord riigis näitab, et koroonaviiruse levik teeb hooldekodudes karmi laastamistööd. 

VIROL-i juhatuse esimees Einar Vallbaum kinnitas, et kaitsemaskide puuduses kannatavad praegu eelkõige paljud hooldekodud ja riskirühma kuuluvad vanemaealised elanikud. Kaitsemaske kavatsetakse neile jagada. 

"Tegemist on korralike kolmekihiliste ühekordsete näomaskidega, mis on CE-märgistusega ja Euroopa Liidus sertifitseeritud," sõnas Gross.

Kaitsemaskide soovijatel palutakse meilitsi pöörduda OG Elektra tegevjuhi Raigo Mõlderi poole.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles