Peaminister kutsub süütama jüriöö märgutuld

Inna Grünfeldt
Copy
Jüriöö märgutuli.
Jüriöö märgutuli. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Üleeestilise aktsiooni "Jüriöö märgutuled 2020" eesmärk on näidata, et Eestimaa küla elab.

Kolmapäeval, 22. aprillil kell 21 süttib Eestimaa südames asuva Paide kindluse vahitornis märgutuli, mis kutsub eestlasi üle kogu maa süütama koduhoovides jürituld ja tähistama maarahva tähtsaimat püha. 

Kell 20 algaval üritusel kõneleb kultuuriminister Tõnis Lukas jüriöö tähtsust eestlaste kultuuriloos, kell 20.55 võtab sõna peaminister Jüri Ratas ja kutsub inimesi süütama koduhoovides märgutuld. Otseülekannet Paidest saab jälgida Delfi TV ja Facebooki lehe Jüriöö Märgutuled vahendusel.

Aktsiooni korraldaja, ajakeskuse Wittenstein juhi Ants Hiiemaa sõnul on praegusel muutlikul ajal oluline pöörduda tagasi oma juurte juurde ja väärtustada maarahva traditsioone, mis on aidanud Eesti rahval rasked ajad üle elada. "Märgutule süütamisega näitame, et suudame ühte hoides, aga ka siis, kui üksteisega pole võimalik kohtuda, keerulise aja üle elada. Näitame selle algatusega üheskoos, et Eestimaa küla elab," rääkis ta.

Aktsioonist "Jüriöö märgutuled" osa võtmiseks tuleb märkida oma tulekoht kodulehel www.jüriöömärgutuled.ee, süüdata kell 21 oma koduhoovis lõke, tõrvik, küünal või muu märgutuli, järgides tuleohutuse nõudeid ning arvestades 2+2-nõuet. 

Foto või video märgutulest tuleks postitada Facebooki lehele Jüriöö Märgutuled või saata meiliaadressil jyrioo@wittenstein.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles