Käsmus jäi vaikseks

Toomas Herm
Copy
Kui veel mõned nädalad tagasi jagati sotsiaalmeedias pilte arvukatest autodest Käsmus, siis praeguseks on külas maad võtnud vaikus.
Kui veel mõned nädalad tagasi jagati sotsiaalmeedias pilte arvukatest autodest Käsmus, siis praeguseks on külas maad võtnud vaikus. Foto: Vladislav Musakko

Palju kõneainet pakkus Käsmu külaelanike algatus võõraid eemal hoida ja nii end koroonaviirusega nakatumise eest kaitsta. Koostöös Haljala vallavõimude, maanteeameti ja politseiga pandi küla algusesse sissesõitu keelav märk, mida aga justiitsministeerium ebaseaduslikuks pidas.

Esmaspäeva ennelõunal oli Käsmu külapoekeses vaikne. Müüja sõnul oli tunni aja jooksul pärast avamist käinud sisseoste tegemas vaid kaks inimest. Needki olid ühest leibkonnast ja tulid koos. Ka läinud nädalavahetusel oli Käsmus vähe rahvast olnud.

Müüja rääkis, et oli lugenud sotsiaalmeedias postitust, kuidas Käsmu tagaparklas, kuhu paar nädalat tagasi ei tahtnud sõidukid kuidagi ära mahtuda, oli läinud pühapäeval olnud vaid üks auto. “Sellist rahvaste rändamist ei olnud nagu enne sissesõitu keelavate märkide panemist,” sõnas müüja. Justiitsministeeriumi otsust keelumärgi seadusvastasuse kohta kommenteeris müüja, et see langetati seadusest lähtuvalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles