Haridustöötajad ootavad tunnustamist

Andres Pulver
Copy
Lääne-Virumaa mullused aasta õpetajad maakondlikul auhinnagalal.
Lääne-Virumaa mullused aasta õpetajad maakondlikul auhinnagalal. Foto: Ain Liiva

Lääne-Viru Omavalitsuste Liit (VIROL)  kutsub üles esitama kandidaate üleriigilise tunnustussüsteemi "Eestimaa õpib ja tänab" konkursile, mille eesmärk  on tunnustada ja tutvustada üldsusele Lääne-Viru maakonna haridustöötajate tegevust ning selgitada tehtud töö tulemuste põhjal välja maakonna haridustöötajaid, kes on oma töös saavutanud väljapaistvaid tulemusi ja pälvinud kolleegide, õpilaste ja lastevanemate lugupidamise.

Maakondlik konkurss on seotud üleriigilise konkursiga ning laureaadid valitakse 13 üleriigilises ja kolmes maakondlikus kategoorias. Tänavu üks maakondlik ja üleriigiline kategooria kattuvad. Tegemist on elutöö kategooria. Kuna üleriigilise elutööpreemia väljaandmise eesmärk on tunnustada riiklikult silma paistnud haridustöötajaid, on VIROL-i soov avaldada tunnustust pikka aega maakonna haridusse panustanud inimestele ning seega saab sellesse kategooriasse kandidaate esitada nii üleriigiliselt kui ka maakondlikult.

Kandidaate üleriigiliste kategooriate auhindadele saab esitada 26. aprillini haridus- ja teadusministeeriumi veebilehel aadressil www.hm.ee/gala, kust leiab ka tunnustamisstatuudid.

VIROL-i moodustatud maakondlik komisjon valib igasse kategooriasse (välja arvatud aasta õppejõu ja riikliku elutööpreemia kategooria) esitatud kandidaatide seast ühe esitamiseks üleriigilisele komisjonile. Komisjoni esitatud kandidaat on ka laureaat vastavas kategoorias Lääne-Virumaal.

Kandidaate maakondlikesse täiendavatesse kategooriatesse saab esitada samuti 26. aprillini ning seda saab teha SIIN.

Maakondlikud täiendavad kategooriad on noore õpetaja, hariduspere ja elutööauhinna kategooria.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles