Eesti sõjamuuseum avas virtuaalselt taas uksed

Inna Grünfeldt
Copy
Eesti sõjamuuseum.
Eesti sõjamuuseum. Foto: Eero Vabamägi

Eesti sõjamuuseum on eriolukorrast hoolimata taas avatud, aga seda vast valminud 3D-virtuaaltuuride vahendusel – muuseumi saab külastada oma kodust lahkumata.

Üks virtuaaltuuridest hõlmab külastust Viimsi mõisa, kus saab näha Eesti pinnal peetud sõdade lugu jutustavat püsiekspositsiooni, Eesti sõjaväevormide näitust, relvanäitust ning kindral Johan Laidoneri ja tema perekonna mälestusele pühendatud ruume.

Teine virtuaaltuur võimaldab külastada osa muuseumi sõjatehnika angaarist, kus on väljapanek Eesti kaitseväe välimissioonist Afganistanis aastatel 2006–2014.

Tuurid on varustatud lühitutvustustega iga ruumi kohta, kuid ka eksponaatide tekstid on suurendades enamasti loetavad. Võimalusel suunavad lingid lisainfot uurima.

"Sõjamuuseum on alati olnud suurem kui pelgalt meie ruumid Viimsis," ütles Eesti sõjamuuseumi direktor Hellar Lill, viidates nii Eesti vabariigi ja vabadussõja 100. aastapäeva tähistamiseks taasloodud soomusrongile nr 7 Wabadus kui ka rikkalikule militaarpärandile üle kogu Eesti. "Lisaks on 2020 digikultuuri aasta, nii et on igati õige aeg hakata muuseumi ka virtuaalruumi laiendama," lisas ta.

Virtuaaltuurid on vaadatavad https://esm.ee/ekspositsioon/virtuaaltuurid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles