Karmeli kirikuhoone ehitusel jõuti teistmoodi sarikapeoni

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Pastor Gunnar Kotiesen (vasakul) ja Karmeli koguduse uue hoone ehituse projektimeeskonda juhtiv Madis Pikat on koos paljude abilistega teinud juba ära suure töö. Omajagu pingutamist on veel ees.
Pastor Gunnar Kotiesen (vasakul) ja Karmeli koguduse uue hoone ehituse projektimeeskonda juhtiv Madis Pikat on koos paljude abilistega teinud juba ära suure töö. Omajagu pingutamist on veel ees. Foto: Ain Liiva

Kirikut ehitatakse ühele kogudusele heal juhul kord saja aasta jooksul. Pole siis ime, et Rakvere Karmeli koguduse uue hoone sarikapidu kulges eile tavapärasest veidi erinevalt.

Keskpäevane pidulik sündmus algas pärja ülesviimise ja kogudusehoone sarikale kinnitamisega, mitte vastupidi. Kuigi ehitusmehed olid pärjale juba aegsasti mõelnud ning selle enne lõunat puidust fermile kinnitanud, said nad sama tegevust veel korrata. Lihtsalt vahepeal paluti neil pärg alla tagasi tuua, ilmselt mõttega, et kogu protseduuri veebiülekande vahendusel huvilistele näidata.

Hetkelise peataoleku lahendas Rakvere linnaarhitekt Angeelika Pärna, kes seigale tähelepanu juhtis. Tema soovitusel alustati pidulikku tseremooniat heatahtliku huumori saatel lõpuks ikkagi õigest otsast – pärja allatoomisest. “Teist kirikut ehitades oleme targemad. Eks, Madis!” lausus Karmeli koguduse pastor Gunnar Kotiesen naljatamisi kogudusehoone ehituse projektimeeskonna juhile Madis Pikatile. Mõni hetk hiljem uuris Kotiesen juba muigelsui, kas ehitusmeeste hulgas leidub julgeid, kes sooviks pastoriga koos taevasse minna. Ikka ehituspärga alla tooma. Sellel järel käidud, loeti tänupalve ning tehti suud tordiga magusaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles