Töökohtade tugioksjon – kas tõhus leevendus kasvavale töötusele?

Copy
Aarne Leisalu.
Aarne Leisalu. Foto: Maarius Suviste/Lõuna-Eesti Postimees

Eriolukorrast tingitud maakonna ettevõtete tellimuste vähenemise ja ka ettevõtete tegevuse seiskumise tõttu on alanud, ja paraku kipub jätkuma, töötajate koondamine ning töötuse kasv maakonnas. Erilise löögi all on Viru-Nigula vald, kus Kunda Nordic Tsemendi ärimudeli muutusest tingitud suur ning partnerettevõtetele üle kanduv töötajate koondamine toob kaasa piirkonna pikaajalised sotsiaalsed probleemid. Ühiskonnal, kohalikul võimul ja töötukassal tuleb kinni maksta sotsiaalse mullistumise järelmid.

Samas ei saa ettevõtjatele töötajate koondamist kuidagi ette heita – ettevõtja teeb, ja peabki tegema, otsused ärilisest otstarbekusest lähtudes, arvestades ärikeskkonna oletatavaid muutusi. Ja ega avalikul sektoril polegi muud teha kui ettevõtjaid kuulata ja tugida, olukorrast õppida ja luua ettevõtluse jaoks soodsamat ärikeskkonda.

Riigi harmooniliseks ja jätkusuutlikuks arenguks on vajalik regionaalselt tasakaalustatud riik. Paraku jooksevad maapiirkonnad ja väiksemad linnad elanikest tühjaks eelkõige just konkurentsivõimelise töötasuga töökohtade puuduse tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles