Rakvere kompenseerib ka eralasteaedade kohamaksu

Andres Pulver
Copy
Kui varem olid kohamaksust vabastatud vaid munitsipaallasteaedades käivate laste vanemad, siis nüüd saab toetust küsida ka eralasteaedades hoitud mudilaste kohatasu maksmiseks.
Kui varem olid kohamaksust vabastatud vaid munitsipaallasteaedades käivate laste vanemad, siis nüüd saab toetust küsida ka eralasteaedades hoitud mudilaste kohatasu maksmiseks. Foto: Arvet Mägi

Rakvere linnavolikogu otsustas kompenseerida ka eralasteaedades käivate laste vanemate tasutava kohamaksu.

Volikogu otsuse kohaselt otsustati aprillis ja mais maksta kompensatsiooni lastehoiuteenust kasutavate või eralasteaias käivate laste vanematele.

Rakvere abilinnapea Laila Talunik rääkis, et halduslepingu alusel osutatakse Rakveres lastehoiuteenust kuni 135 lapsele. "Kohatasu maksumused lapsehoidudes on erinevad, kuid need ei tohi ületada 15 protsenti kehtivast töötasu alammäärast ehk 87,6 eurot kuus," kõneles abilinnapea ja lisas, et sama suur on ka toetuse maksimummäär.

Eralasteaiatoetust saavad eralasteasutused määravad vanemate tasutava osa ise ja see ei ole seotud munitsipaallasteaedades määratud tasuga. "Vanemate võrdse kohtlemise põhimõttest lähtuvalt tuleb anda toetust samas määras, mis on munitsipaallasteaias vanema makstav tasu," sõnas Talunik.

Rakveres on see seitse protsenti alampalgast ehk 40,88 eurot ja nii suurt toetust on võimalik saada eralasteaedades käivate laste vanematel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles