Traditsiooniliste lõpuaktuste asenduseks otsitakse nutikaid lahendusi

Jete Eevald
, ajakirjanik
Copy
Tavapärased suurejoonelised lõpuaktused jäävad sellel aastal kooli lõpetavatel neidudel ja noormeestel paraku ära.
Tavapärased suurejoonelised lõpuaktused jäävad sellel aastal kooli lõpetavatel neidudel ja noormeestel paraku ära. Foto: Marko Saarm

Eriolukord nõuab erilisi meetmeid. Koolijuhid on olukorras, kus õpilaste hirm suurejoonelise lõpuaktuse ärajäämise ees on suur. Kuigi esmalt püütakse lahendust leida pakilisematele asjadele, otsitakse võimalust ka aktuste korraldamiseks.

Koolijuhtidel selgust eesootava kohta veel ei ole. Rakvere eragümnaasiumi direktori Anne Nõgu sõnul on raske öelda, millised on haridus- ja teadusministeeriumi väljastatud infost lähtudes võimalused aktused ära pidada ja lõputunnistused kätte anda nende kooli 30 põhikooli- ja 30 gümnaasiumilõpetajale. Praegusel hetkel on tema sõnul igapäevaküsimused, nagu distantsõppe lahendused ja eelarve, olulisemad. “Kindlasti tahan ma läbi mõelda lõpetamise vormi, mis oleks õpilastele meeldejääv,” lausus Anne Nõgu.

Direktor ütles, et võimaluse korral ei sooviks ta lõpuaktusi lükata augustisse, kuid eriolukorras tuleb tegutseda siiski antud juhiste järgi. Nõgu pani noortele südamele, et nad peaksid kinni eriolukorra reeglitest, võtaksid täie tõsidusega dis­tants­õpet, teeksid ära oma eksamid ja alles siis mõtleksid, milline võiks olla lõpukleit või -ülikond. “Mina isiklikult loodan, et ühise lõpupildi saame ikka teha. Kurvastamiseks pole neil veel põhjust,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles