Mõisad keskenduvad kohalikule kundele – esialgu nädalavahetustel

Katrin Uuspõld
Copy
Nii Sagadi (pildil), Vihula kui ka Palmse mõisal on suured pargid, kus inimesed saavad jalutades turvaliselt distantsi hoida. Väikestviisi hakkavad nad pakkuma aga lisaväärtust vaba aja veetmise ja toitlustuse vallas.
Nii Sagadi (pildil), Vihula kui ka Palmse mõisal on suured pargid, kus inimesed saavad jalutades turvaliselt distantsi hoida. Väikestviisi hakkavad nad pakkuma aga lisaväärtust vaba aja veetmise ja toitlustuse vallas. Foto: Meelis Meilbaum

Virumaa mõisad – nii nagu ka kõik teised toitlustuse, majutuse ja turismiga seotud ettevõtted – ootavad valitsuse otsust eriolukorra lõpu kohta. Ja katsetavad ideid, kuidas muutunud oludes uutmoodi hakkama saada.

Sagadi mõisa pargis on olnud võimalik jalutada kogu aeg. Alates maikuu esimesest nädalavahetusest hakatakse pakkuma ettetellimisel piknikukomplekte, mille sisu siis mõisapargis või mujalgi nautida.

“Mõtlesime, et maja on kinni, kuid ilmade soojenedes hakkavad inimesed liikuma ja tahame selleks valmis olla,” rääkis Sagadi mõisa peakokk Maren Rits. Piknikukorvi sisuks on Sagadis valmistatud road: käsitööpelmeenid ja -vareenikud, burger, kalaroog, taimetoit, ulukiliha, majakook ja -küpsis, kaasa saab valida nii sooje jooke kui ka veine. “Toitude hinnad tulevad soodsamad kui restoranimenüüs. Ja kui on soovi, saame kaasa müüa kasvõi terve plaadikoogi,” nimetas Rits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles