Pandeemia peatas Rakvere turvakaameratega seonduva

Toomas Herm
Copy
Kaamerad on tõhusad abilised turvalisuse tagamisel.
Kaamerad on tõhusad abilised turvalisuse tagamisel. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Rakvere linnapea Triin Varek ütles, et linna jaoks on turvakaamerate teema jätkuvalt ülioluline, sest omavalitsusel on turvalisuse tagamisel tähtis saada toimuvast ülevaade.

"Kuna praegu on koroonakriis ja kogu riigis kehtib eriolukord, on politseile antud eriülesanded ja sellest tulenevalt on hetkel politseiga läbirääkimised turvakaamerate osas peatunud," nentis Triin Varek. Linnapea sõnul minnakse teemaga edasi siis, kui praegu prioriteediks olev kriisiolukord on möödas. "Rakvere linnal on politseiga väga hea koostöö," jätkas Varek. "Eriolukorrast tulenevalt on tõhustatud politseipatrullide arvu ja lisaks sellele liiguvad linnaruumis ringi vabatahtlike patrullid – seega on turvalisust eriolukorrast tulenevalt tõstetud ja tõhustatud."

Enne pandeemia puhkemist oli Rakvere linnavõimudel koostöös politseiga kavas lisada linnaruumi uusi turvakaameraid. Samuti on jutuks olnud anda turvakaamerate pilt Tartusse politseikorrapidajate käsutusse, kellele ülesannete sekka lisandus selle aasta alguses Virumaal liikuvate politseipatrullide juhtimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles