Õppusel Tormikotkas pandi proovile õhutõrjujate taktikalised oskused

Toomas Herm
Copy
Õhutõrjepataljoni raketipatarei õppelaskmine Rutja rannas.
















am/FOTO ARVET MÄGI/VIRUMAA TEATAJA
Õhutõrjepataljoni raketipatarei õppelaskmine Rutja rannas. am/FOTO ARVET MÄGI/VIRUMAA TEATAJA Foto: Arvet Mägi

Eile lõppes Lääne-Virumaal ja Järvamaal korraldatud neljapäevane õhutõrjepataljoni õppus Tormikotkas, mille eesmärgiks oli treenida allüksuseid pataljoni koosseisus lahinguülesannete täitmiseks ja hinnata allüksuse väljaõppetaset.

"Täna me võime kindlalt öelda, et õhutõrje koosneb mitte üksikutest sõduritest, vaid kokku töötanud allüksustest," sõnas õhutõrjepataljoni tulepatarei ülem kapten Egon Tangsoo ja lisas, et õppusel said sõdurid näidata oma iseseisvust, oskust õigeid otsuseid vastu võtta ning ka meeskonnavaimu.

"Meie, tegevväelased, olime kõrvaltvaatajad ning testijad. Ehk hindajad ning vaatlejad ning pakkusime sõdurite tegevusele vastutegevust. Kokkuvõttes said sõdurid hästi hakkama ning nad on nii Kevadtormiks kui sellele järgnevaks lahinglaskmiseks valmis," rääkis kapten Tangsoo.

Esmaspäeval alanud õppusel harjutati allüksuste juhtimist ja tegutsemist taktikalises olukorras ning  lahinguteenindustoetuse protseduure, nagu haavatute evakueerimine, esmaabi andmine, kütusevaru täiendamine, välitoitlustus, esimese liini remonttööd ja lahingumoona täiendamine. Harjutusel kasutati konventsionaalse sõjapidamise stsenaariumi, mis põhineb jalaväebrigaadi viivitusoperatsioonil.

Taktikaõppusel Tormikotkas osales üle 200 kaitseväelase õhutõrjepataljonist. Vastutegevusse olid kaasatud Scoutspataljoni vormikandjad ning õhuväe lennuvahendid ja piloodid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles