“Maastiku(m)äng” tuleb nii või teisiti

Inna Grünfeldt
Copy
Riho Hütt mullu Virumaa kunstnike kevadnäituse “Mis linn/maa see on?” avamisel.
Riho Hütt mullu Virumaa kunstnike kevadnäituse “Mis linn/maa see on?” avamisel. Foto: Vladislav Musakko

Lääne-Virumaa kunstnike kevadnäitus “Maastiku- (m)äng”, kus kunstnikud süvenevad teostes kliima muutumisse, selle põhjustesse ja tagajärgedesse, on plaanis avada Rakvere Galeriis teisipäeval, 5. mail, kui kunstnikelt laekub piisaval hulgal teoseid.

“Näitus tuleb siiski. Vaatamata koroonale ja mõningasele peataolekule,” ütles Virumaa Näituste juht Raivo Riim. Galerii kuraatori Riho Hüti sõnul on üks töö juba kohal ja viis on kindlalt tulekul. “Oleme lootusrikkad,” lausus Hütt.

Riimi sõnul elab ja toimetab Rakvere Galerii endiselt: Austria näitus lõppes eelmisel nädalal ja Ivo Ridalaane näitus peaks tulema suvel. “Aga kevad on juba kuu aega kohal ja praegu tuleb kevadnäitus,” lisas ta.

Kui maikuust eriolukorra tingimusi ei leevendata, plaanitakse näituse pidulik avamine korraldada õues – platsil, mis on galeriist üle tänava, sest seal saab täita 2+2-nõuet. “Galeriisse näitust vaatama saab siis minna ükshaaval või kahekaupa,” selgitas Riho Hütt.

Kevadnäituse korraldajad Raivo Riim ja Riho Hütt ärgitasid kunstnikke mõtlema nii enda ökoloogilise jalajälje peale kui ka tarbimisühiskonna jälgedele ning teostega küsima endalt ja vaatajalt, kas igaühe võimuses on teha nii, et jälg oleks väiksem, ja mida tuleks selle eesmärgi nimel teha.

Näitusetöid oodatakse galeriis 30. aprillil ja 2. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles