Veeettevõte suhtub oma kundedesse mõistvalt

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Emajõe Veevärk on Vinni valla veevärgi parendamiseks jõudnud juba mõndagi ära teha, kuid mahukad tööd ootavad samuti lähiajal ees. Nii kerkib Vinni aleviku vana pumbajaama (pildil) lähedusse peagi uus.
Emajõe Veevärk on Vinni valla veevärgi parendamiseks jõudnud juba mõndagi ära teha, kuid mahukad tööd ootavad samuti lähiajal ees. Nii kerkib Vinni aleviku vana pumbajaama (pildil) lähedusse peagi uus. Foto: Vladislav Musakko

Vinni valla asulates veeteenust osutav aktsiaselts Emajõe Veevärk lõpetas juba enne pandeemia puhkemist ettevõtte kontorites klientide vastuvõtu, kolides teeninduse üle virtuaalsesse iseteeninduskeskkonda.

“Kuna meie ettevõttes on juba selle olemusest lähtuvalt hästi vähe inimesi ja tegutseme paljudes asulates, oleme alates firma loomise hetkest püüdnud viia kõik [asjaajamise] virtuaalsesse keskkonda,” kõneles AS-i Emajõe Veevärk juhatuse liige Andres Aruhein.

Ta märkis, et mõistagi meeldib vanematele inimestele ikka klienditeenindajaga silmast silma kokku saada, kuid neile on olukorda selgitatud ning asjast aru saamine kellelegi erilist probleemi ei valmista.

“Paarile inimesele, kes on öelnud, et tahaks ikka töömeest näha, oleme selgitanud, et riskigruppi kuuludes võib meie töötaja pahaaimamatult olla viirusekandja. Mis sest, et tal ühtegi sümptomit ei pruugi olla,” kõneles Aruhein.

Emajõe Veevärgi hallatavad joogiveesüsteemid on ettevõtte juhatuse liikme kinnitusel kõik suletud süsteemid ja viiruse mingilgi moel joogivette sattumine ei ole võimalik. “Kui, siis sellisel juhul võib olla tegu kellegi pahatahtliku tegevusega,” lisas Andres Aruhein.

Üldises plaanis ei muuda tema sõnul praegune olukord veeettevõtte töös midagi. Ainukese teenusena on praegu peatatud veearvestite paigaldamine.

“Emajõe Veevärgi töötajate ja klientide vahelised kontaktid on viidud nii miinimumini kui võimalik, et vältida nii viiruse saamist kui ka meilt jagamist. Kui tõesti on vaja teha vältimatut tööd, siis on tingimuseks see, et inimene ei tohi asuda samas ruumis ja meie töötajal peavad olema kõik nõutavad isikukaitsevahendid: maskid, kindad, riided. Nii et kui on ikka väga-väga vaja, siis teeme töö ära, aga kõik tingimused peavad olema täidetud.”

Aruhein lisas, et vajadusel tehakse klientidele veetarbimise arvestus hiljem tagasiulatuvalt. “Vaatleme kõiki juhtumeid vastavalt olukorrale. Proovime olla paindlikud, aga samal ajal kaitsta nii töötajaid kui ka kliente,” ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles