Galerii: milline olukord valitseb põlengu üle elanud mini-Rimis?   (1)

Copy
Nädal hiljem: Rakvere mini-Rimi põlengu kahjustused.
Nädal hiljem: Rakvere mini-Rimi põlengu kahjustused. Foto: Ain Liiva

Nädal tagasi Rakvere kesklinnas põlenud mini-Rimis alustasid täna töötajad koristamist ja inventuuri tegemist. Milline vaatepilt neile avanes?

Rakvere mini-Rimis levib vingulõhn. Peamiselt on kauplust räsinud vesi, veidi vähem on laastamistööd teinud tuli.

Kannatada on saanud peamiselt kaupluse see osa, kus asuvad kassad, teistest enam ka alkoholiosakond, mille kohalt tulekahju alguse sai.  

Siin-seal on põrandal maas ehituskonstruktsioonide osi ja mõned üksikud kaubad. Alkoholipudelid on terved, puuviljad plekilised, liha hapu ja jäätised sulanud. Vahetult enne tulekahju saabunud saiad-leivad on laos, reedese kuupäevaga ajalehed kassa juures.

Rakvere mini-Rimi juhataja Leelo Valk rääkis, et kui ta peale põlengut poodi astus, oli tunne, nagu elu oleks seisma jäänud.

Nädala jooksul on kaupluses tegutsenud uurijad. Täna alustavad mini-Rimi töötajad koristamisega. Seejärel hakkab tasapisi selguma kahju suurus.

"Juba oleme tööle saanud tehnilised vahendid, isegi kassad töötavad," lausus Leelo Valk.

Kuraditosin aastat mini-Rimis töötanud juhataja ütles, et tuli ja vesi ei levinud kaupluses kaugele. "Õnnelik õnnetus oli. Inimesed jäid terveks," nentis Valk.

Rimi vastutustundliku ettevõtluse spetsialist Katrin Bats rääkis, et neil ei ole uurimise tulemuse kohta täpsemat infot. "Meile pole teada antud kinnitatud põhjust, millest tuli võis alguse saada. Samuti ei ole hetkel võimalik ka kahju suuruse osas midagi kommenteerida, sest kindlustusega koostöö veel käib. Kuna uurimine ei ole veel lõppenud, pole me saanud ka poe edasise saatuse osas otsuseid teha," ütles Bats.

Kannatada saanud kaupade kohta lausus vastutustundliku ettevõtluse spetsialist, et kuna juhtumiga on seotud kindlustus, otsustab kindlustaja, mis nendega edasi tehakse. "Meie omalt poolt saame vaid soovitada, et riknenud pakendiga kõlblikud kaubad läheksid toidupanka," lausus Katrin Bats.

Ida päästekeskuse juht Ailar Holzmann ütles, et temal Rimi kohta praegu infot ei ole.

Mini-Rimis töötab kaksteist inimest, õnnetuse ajal oli tööl kuus. Rakvere mini-Rimis on pinda veidi üle viiesaja ruutmeetri.

Eelmisel reedel said päästjad väljakutse Rimi poe põlengule kell 12.40 ning teataja sõnul olid leegid kaupluse katusest väljas. Tulekahju lokaliseeriti kell 13.57 ja järelkontrolli teinud päästjad lahkusid sündmuskohalt 17.02

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles