Korteriühistute liit: Omavalitsused võiks ühistuid desinfitseerimisvahenditega aidata

Jete Eevald
, ajakirjanik
Copy
Korteriühistute Liit palub kohalike omavalitsuste tuge desinfitseerimisvahendite soetamisel. Foto on illustreeriv.
Korteriühistute Liit palub kohalike omavalitsuste tuge desinfitseerimisvahendite soetamisel. Foto on illustreeriv. Foto: Erik Prozes / Postimees

Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) kutsub kohalikke omavalitsusi üles korteriühistuid majade desinfitseerimisel abistama.

"Eestis elab ligi miljon inimest kortermajades ning enamik meist kuulub korteriühistutesse. Tänases kriisiolukorras, kus suur osa eestimaalasi on kaotanud töö ja sissetuleku, on korteriühistutel samuti rahaliselt keeruline toime tulla. Korteriühistud teevad mis nad suudavad, paraku kaasneb eriolukorras seatud rangete puhastusnõuetega ka kulude suurenemine," nentis Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige Urmas Mardi.

Tema sõnul oleks abiks seegi, kui kohalik omavalitsus aitaks ühistuid tasuta desinfitseerimisvahenditega. "Tallinna linn tegi sellega juba algust ja jagab linnaosavalitsuste vahendusel kõikidele korteriühistutele üldkasutatavate ruumide jaoks mõeldud desinfitseerimisvahendit. Loodame väga, et sellest algatusest võetakse eeskuju ning teised omavalitsused samuti korteriühistutele abikäe ulatavad ning vähemalt tasuta desinfitseerimisvahendeid jagavad," rääkis Mardi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles