Eesti politseimuuseum kogub politseiteemalisi fotosid

Katrin Uuspõld
Copy
Politseinikud reidil 20 aastat tagasi: paremal praegune Võru politsei välijuht Lembit Kivi ja vasakul endine liikluspolitseinik, nüüdne abipolitseinik Leo Rätte.
 
Politseinikud reidil 20 aastat tagasi: paremal praegune Võru politsei välijuht Lembit Kivi ja vasakul endine liikluspolitseinik, nüüdne abipolitseinik Leo Rätte.  Foto: Eesti Politseimuuseum

Eesti politseimuuseum peab oluliseks aktiivsete tegutsemisvõimaluste loomise kõrvalt politsei ajaloo jäädvustamist. Selleks et tulevikus oleks võimalik politsei tegevust huvitavalt ja sisukalt kajastada, on tehtud üleskutse täiendada muuseumi fotokogu politseiteemalise materjaliga. 

"Loodame näha saadetud fotodel politseitöö tahke nii politsei argipäevadest kui ka pidulikelt sündmustelt. Samuti on väga oodatud fotod politsei tegevusest enne 1940. aastat," rääkis muuseumi peavarahoidja Pilvi Põldma.

Fotomaterjali saab edastada Virumaa Muuseumile digifotodena e-mailile kogud@svm.ee või posti teel, lisades saatja nime ja kontaktandmed, andmed fotograafi kohta ning võimalikult täpse info fotol kujutatust.

Politseimuuseumi direktor Andrus Eesmaa ütles, et nad on tänulikud kõikidele, kes on vastanud nende varasematele kogumisüleskutsetele ning annetanud muuseumisse oma politseitööga seotud esemeid ja vormiriided. "Meil oli kavas avada vormiriiete ekspositsioon juba käesoleval aastal, kuid keerulise olukorra tõttu on praegu näituse ettevalmistavad tööd peatunud," rääkis Andrus Eesmaa ja lisas, et muuseumile võib jätkuvalt pakkuda ka muid politseitöö ja tegevusega seotud esemeid, kuid enne oleks hea muuseumiga konsulteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles