Koroonapandeemia tõttu lükkub eksminister Marti Kuusiku kohtuasi edasi (5)

Toomas Herm
Copy
Marti Kuusik.
Marti Kuusik. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Pandeemia tõttu lükkub edasi järgmisel esmaspäeval Viru maakohtu Rakvere kohtumajas algama pidanud protsess Marti Kuusiku üle, keda prokuratuur süüdistab kehalises väärkohtlemises. Vähem kui kaks päeva väliskaubanduse ja infotehnoloogia ministri ametit pidanud Kuusiku suhtes alustati kriminaalmenetlust eelmise aasta 29. aprillil tema kohta meedias esitatud väidetava koduvägivalla kahtluse uurimiseks.

Viru maakohtu pressiesindaja Mailis Õunaaed ütles, et prokuratuur on esitanud taotluse istungite edasilükkamiseks tulenevalt eriolukorrast ja sellega on nõustunud ka üks kaitsjatest. "Seega suure tõenäosusega istungit ei toimu," lisas ta. Kohtunik Heli Väinaste sõnul ei saagi istungit toimuda, kui pooled kohale ei tule.

Pärnu maakohtu pressiesindaja Jaanika Lusti on varem Virumaa Teatajale selgitanud, et kohtud kasutavad lihtsamates menetlustes elektroonilisi sidevahendeid. Üldmenetluses on elektrooniliste sidevahendite kasutamine seoses menetlusele seatud tingimuste tõttu keeruline. Üldmenetluses on eriolukorra ajal võimalik istungeid pidada ka kohtusaalis. Mõlema variandi puhul peavad kõik protsessi osalised selleks nõusoleku andma.

Marti Kuusiku kriminaalasi on küll üldmenetluses, kuid eelmise aasta oktoobris peetud eelistungil kuulutas kohus selle kinniseks. Istungi kinniseks kuulutamist taotles Marti Kuusiku eksabikaasa Karin Kuusik, kelle prokuratuur on antud kriminaalasjas tunnistanud kannatanuks. Karin Kuusik on varem öelnud, et end kannatanuks ei pea, ja eitanud tema suhtes väidetavalt toime pandud vägivalda.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles