Lääne-Virumaal koroonaviiruse testide positiivseid tulemusi ööpäevaga ei lisandunud

Katrin Uuspõld
Copy
Lääne-Virumaa elanikest on seni 13 inimese antud koroonaviiruse proov näidanud positiivset tulemust.
Lääne-Virumaa elanikest on seni 13 inimese antud koroonaviiruse proov näidanud positiivset tulemust. Foto: Ain Liiva

Terviseameti andmetel oli viimase 24 tunni jooksul Lääne-Virumaal tehtud koroonaviiruse SARS-CoV-2 testide seas kolm positiivset, kuid täna hommikuks selgusid kordustestide tulemused, mis olid negatiivsed.

Rakvere haigla juht Ain Suurkaev ütles, et tõepoolest olid eile haiglas tehtud kolme patsiendi testil positiivsed vastused ning õhtul ja öösel asuti haiglas tööd ümber korraldama. "Vajalik oli teha töögraafikud ümber, sest osa personalist oli vaja teatud perioodiks töölt karantiini saata, mitmed vastuvõtud oleks ära jäänud. Kui hommikul saabusid aga kordustesti tulemused ja need olid negatiivsed, siis hingasime kergendatult," rääkis Suurkaev.

Haiglajuht selgitas, et igast võetud positiivsest proovist tehakse alati ka kordustest. "Õnnelik tulemus," nentis ta.

Terviseameti ida piirkonna osakonnajuhataja Marje Muusikus selgitas, et kui terviseameti koroonakaardi andmetel on Lääne-Virumaal 17 koroonaviiruse suhtes positiivse proovi andnut, on neid tema andmetel 13. "Erinevus tuleneb sellest, et infosüsteemis on inimesed rahvastikuregistri järgi, mina arvestan aga tegelikku elukohta ja olen suhelnud ka perearstidega," rääkis Marje Muusikus. "Ka on minu andmetel kõik 13 haiget tänaseks kenasti paranenud."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles