Ida-Eesti regionaalse kriisikomisjoni juht: Lääne-Virumaal pole ühtegi registreeritud koroonahaiget

Toomas Herm
Copy
Kriisolukorra regionaalne juht Ailar Holzmann.
Kriisolukorra regionaalne juht Ailar Holzmann. Foto: Päästeamet

Ida-Eesti regionaalse kriisikomisjoni juht Ailar Holzmann rääkis, et maakonnas oli tuvastatud 13 koroonahaiget ja tema andmetel tervenes neist viimane, Vinni valla elanik, eile. Seega pole maakonnas ühtegi registreeritud koroonahaiget.

Hozmann ei julgenud öelda, et Lääne-Virumaa on Eestis ainus nii-öelda koroonavaba maakond. Ta pakkus, et Läänemaal oli samuti vähe haigeid. Küll aga sõnas regionaalse kriisikomisjoni juht, et selline tulemus on saavutatud kehtestatud reeglite sihipärase järgimisega.

Holzmanni sõnul on vaja kriisist väljumisel teha tarku otsuseid, millele peab järgnema tark käitumine. See, et riigi eriolukorra tööde juht peaminister Jüri Ratas lubas avada välised treening- ja virgestusväljakud, tähendab Holzmanni sõnul võimaluse andmist. Et neid avades peab arvestama kehtestatud reeglitega, nende seas sellega, et pärast igat treeningut vahend desinfitseeritakse või tehakse seda vähemalt iga nelja tunni möödudes. Nüüd peab väljakute haldaja mõtlema, kas neid avades suudab ta täita pandud kohustusi või mitte.

Kriisist väljumisel on oluline osa rahva vaimse tervise uurimisel. Seda tegid kohalikud omavalitsused ja nende allasutused ehk sotsiaaltöötajad, lastekaitsetöötajad, pedagoogid. Holzmanni andmetel on pooled küsitlusele vastanud omavalitsused öelnud, et kriis on mõjutanud inimeste vaimset tervist. Et see on probleem. Seega tuleb tulevikus kriisist väljumisel sellega tegelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles