Arstid võtavad tõbiseid vastu tasa ja targu

Katrin Uuspõld
Copy
Rakvere haigla registratuuri on ehitatud omamoodi triaažipunkt, mida kilematerjali tõttu isekeskis kasvuhooneks kutsutakse. Seal hinnatakse patsiendi seisundit, näiteks mõõdetakse tema kehatemperatuuri, enne kui ta arsti vastuvõtule pääseb. Ja loomulikult tuleb hoida ka ooteruumis distantsi.
Rakvere haigla registratuuri on ehitatud omamoodi triaažipunkt, mida kilematerjali tõttu isekeskis kasvuhooneks kutsutakse. Seal hinnatakse patsiendi seisundit, näiteks mõõdetakse tema kehatemperatuuri, enne kui ta arsti vastuvõtule pääseb. Ja loomulikult tuleb hoida ka ooteruumis distantsi. Foto: Ain Liiva

Kui eriolukorra alguses pääsesid arsti vastuvõtule vaid vältimatut abi vajavad patsiendid, siis tasapisi hakkavad toimuma ka plaanilised vastuvõtud. Tuleb varuda aega, olla kannatlik ja järgida ettevaatusabinõusid.

Rakvere haigla juhi Ain Suurkaevu sõnul on eriarstid hakanud väikestviisi vastuvõtte tegema juba 13. aprillist. Haigla registratuuri on ehitatud omamoodi triaažipunkt, mida kilematerjali tõttu isekeskis kasvuhooneks kutsutakse. Kahtlemata tuleb järgida reegleid: hoida distantsi, desinfitseerida käsi, panna ette kohapeal antud mask. Loomulikult võetakse jutule üksnes vastuvõtule registreerunuid.

“Patsientide suhtumine on olnud väga erinev: on neid, kes ei kiirusta vastuvõtule ja pigem ootavad, ja on neid, kes nõuavad, miks juba ei saa,” rääkis Ain Suurkaev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles