Rakvere lennurajast pole aastaga saanud liha ega kala

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Läinud suvel käis Rakvere lennurajal omamoodi künnivõistlus. Praegu kätkeb pealtnäha sile rada endas vale kalde, ebatasasuste ja endiselt pinnases leiduvate kivide tõttu lennuvahenditele hulga ohte.
Läinud suvel käis Rakvere lennurajal omamoodi künnivõistlus. Praegu kätkeb pealtnäha sile rada endas vale kalde, ebatasasuste ja endiselt pinnases leiduvate kivide tõttu lennuvahenditele hulga ohte. Foto: Meelis Meilbaum

Enam kui kümme aastat tagasi Lennuvälja tööstuskülaga tegelema asunud Rakvere linnavalitsus tõdeb, et kruntide müük edeneb, kuid samas paiknev lennurada on jäänud unarusse. Linnavõim on rajast endiselt huvitatud, aga ise seda arendada ei soovi.

Lennuvälja teema kerkis põgusalt päevakorda viimatisel Rakvere linnavolikogu istungil, kus lisaeelarve arutamise käigus diskuteeriti, kas ikka eraldada 10 000 eurot lennuraja korrastamiseks või mitte. Jäi mulje, et volikogu liikmed pole toimuvaga täiel määral kursis. Kõnealune summa siiski eraldati.

Tööstusküla kruntide müük on kulgenud varasemaga võrreldes küll paremini, kuid samal põhjusel möödunud aastal pisut teise asukoha saanud lennurada on olukorras, mis seda kohaliku lennuentusiasti Vladimir Antonovi sõnul ebarahuldavalt tehtud tööde tõttu sellel hooajal kasutada ei luba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles