Kuldpulmapaare oodatakse endast teada andma

Kristi Ehrlich
, peatoimetaja kohusetäitja
Copy
Kuldpulmapaare austatakse tänavu juba kümnendat korda.
Kuldpulmapaare austatakse tänavu juba kümnendat korda. Foto: Ain Liiva

Lääne-Viru Omavalitsuste Liit (VIROL) koostöös Rakvere kristlike kogudustega korraldab vastuvõtu Lääne-Virumaa kuldpulmapaaridele ja kutsub üles teavitama inimestest, kel täitunud või täitumas tänavu 50 abieluaastat.

Üritusele oodatakse kõiki paare, kellel on sel aastal täitunud või täitumas 50 aastat abielu või kes tähistavad kuldpulmadele viieaastase sammuga (55, 60, 65 jne) järgnevat pulmaaastapäeva.

VIROL-i tegevdirektori Sven Hõbemägi sõnul on pereväärtused ja nende hoidmine meie ühiskonnas äärmiselt olulised, eriti sellistes rasketes oludes, kus praegu riigi ja inimestena oleme. "Meie austusväärsed abielupaarid vajavad erilist tähelepanu just nüüd, keerulistel aegadel. Nemad on näidanud üles hoolivust, üksteisemõistmist ning armastust igasugustel aegadel ja seda juba üle poole sajandi."

Rakvere Karmeli koguduse pastor Gunnar Kotiesen avaldas arvamust, et peagi kümneaastaseks saav traditsioon on just sel aastal äärmiselt oluline. "On ju eakad pidanud praeguses kriisis tundma erakordset survet ning meie soovime anda oma parimat, et septembri algul võiksime neile pidulikkuse ja avali rõõmuga öelda suure tänu pikaajalise abielu eest. Nende ühine teekond on just praegustes segadust tekitavates aegades äärmiselt vajalik eeskuju. On ju tugevad pered olnud kõige paremaks turvapaigaks meid ümbritseva turbulentsi keskel. Väärikad abielupaarid kehastava seda parimal moel," kõneles Kotiesen.

Lääne-Viru maakonnas toimub austamisüritus juba 10. korda ning esialgsete plaanide kohaselt on see 4. septembril kell 13 Rakvere Kolmainu kirikus.

Paaridel palutakse registreerida hiljemalt 5. augustiks, saates e-kirja aadressil ingrid.parnamae@virol.ee või helistades numbril 5304 0823.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles