Rakvere vallavanem Maido Nõlvak: riik ei saa avada seda, mida pole sulgenud

Toomas Herm
Copy
Rakvere vallavanem Maido Nõlvak.
Rakvere vallavanem Maido Nõlvak. Foto: Ain Liiva

Rakvere vallavanem Maido Nõlvak tunnistas, et maadles eile mitu tundi paberitega, otsides väiksematki viidet, et riik on eriolukorras sulgenud välised jõu- või treeninguväljakud, aga ei leidnud.

Nõlvak selgitas, et välised mänguväljakud, samuti jõu- või treeninguväljakud sulgesid omavalitsused ise. Seda tegi ka Rakvere vald, kusjuures näiteks välist võrkpalliväljakut ei suletud.

Nõlvaku sõnul sulges riik küll ruumides asuvad treeningukohad, kuid neid ei saa võrrelda väliste rajatistega. "Ei saa avada seda, mida pole sulgenud," kommenteeris Nõlvak viimasel ajal kõneainet pakkunud väliste jõu- või treeninguväljakute avamist. "Neid saab avada vaid omavalitsus ise," lisas Nõlvak.

Rakvere vallajuht selgitas, et esialgu pole vallavõimul kavas väliseid jõuväljakuid avada, sest neile riigi kehtestatud nõuete täitmine läheks omavalitsusele liiga kulukaks. Nõlvak tõi näiteks, et mõni huviline käis enne koroonapandeemiat juba varahommikul  kella nelja ajal keha virgutamas. Seega peaks omavalitsus palkama eraldi inimesed, kes pärast igat treeninguseadme kasutamist seda desinfitseeriksid, või kui seda ei kasutata, siis nõuetekohaselt tuleb desinfitseerida vähemalt iga nelja tunni järel.

Nõlvaku sõnul avaks Rakvere vald välised jõu- või treeninguväljakud juhul, kui riik nende puhul  eespool nimetatud nõuded tühistab või kohustab treeninguseadet desinfitseerima selle kasutajat. Otsus avamise kohta tehtaks juba vallavalitsuse järgmisel istungil ehk tuleval kolmapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles