Hulkuva looma toitja võtab vastutuse

Katrin Uuspõld
Copy
Rakvere vald sätestas koerte-kasside pidamise eeskirjas, et kui inimene hakkab toitma hulkuvat kassi, võtab ta tema eest ka omanikuvastutuse.
Rakvere vald sätestas koerte-kasside pidamise eeskirjas, et kui inimene hakkab toitma hulkuvat kassi, võtab ta tema eest ka omanikuvastutuse. Foto: Margus Ansu

Rakvere vallavolikogu kinnitas koerte ja kasside pidamise eeskirja, mis muu hulgas reguleerib probleemse olukorra, mis puudutab hulkuvate loomade toitmist.

“On väga palju juhtumeid, kus inimene hakkab regulaarselt toitma hulkuvaid kasse, ja kui need omakorda saavad järglasi, võetakse ühendust omavalitsusega, et see need varjupaika viiks. Selle üle on palju arutatud, kuidas tekib omanikusuhe,” rääkis Rakvere vallavolikogu esimees Peep Vassiljev.

Eeskiri sätestab, et hulkuva looma söötmist ning talle võimaluse loomist viibida söötjale kuuluval territooriumil või korterelamu üldkasutatavates ruumides või õuealal käsitletakse loomapidamisena, seega laienevad toitjale loomapidajale pandud kohustused.

“Kui inimene võtab kohe omavalitsusega ühendust ja teavitab hulkuvast loomast, siis korraldab omavalitsus looma varjupaika viimise,” täpsustas Vassiljev volikogu poolt kinnitatud uuest eeskirjast kõneldes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles