Soojatootja kahtlustab Tapa valda kuriteokavatsuses

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
N.R. Energy OÜ-l on Tapal kolm katlamaja
N.R. Energy OÜ-l on Tapal kolm katlamaja Foto: Ain Liiva

Esmaspäeval said Tapa vallavolinikud kirja, milles seisab, et kui nad hääletavad Tapa vallale kuuluvate soojustorude rendileandmise poolt, sooritavad kuriteo, mille eest võidakse nad ka isiklikult vastutusele võtta.

Nii Tapa vallajuhid kui ka volikogu liikmed on sõnatud. “Jälgisin volikogu istungi ajal inimeste ilmeid. Paljud staažikadki liikmed olid pehmelt öeldes hämmingus, sest oma praktikas pole nad sellist ähvardust veel kogenud,” rääkis Tapa vallavanem Riho Tell.

Tapa vald on saanud endale tõsise vastase – soojatootja N.R. Energy OÜ. Avalikest allikatest leitud andmed kinnitavad, et nimetatud firma on seotud vähemalt 20 kohtuvaidlusega, millest osa on võidetud, osa kaotatud. Muu hulgas on N.R. Energy kohut käinud mitme omavalitsusega, näiteks Mulgi vald maksis lõpuks N.R. Energyle 30 000 eurot, et see Abja-Paluojalt ära läheks ning katlamaja ja soojustorustiku vallale tagasi annaks. Samasugune kohtulembus on täheldatav N.R. Energy omaniku Nikolai Reismani teise ettevõtte OÜ Select Service puhul. Reisman on end N.R. Energy juhatusest taandanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles