Eesti vetes tegutsevad piraadid(?) (2)

Toomas Herm
Copy
Mahus varastatud kummipaat.
Mahus varastatud kummipaat. Foto: Erakogu

Kui vanasti käisid piraadid Eestis maalt merel laevu rüüstamas, siis nüüd näikse olevat vastupidi – merelt tullakse maale. Nii vist juhtus läinud pühapäeval Mahu külas, kus varastati mootoriga kummipaat. Kahju on ligikaudu 2500 eurot.

Paadi üks omanikest Riina rääkis, et ujuvvahend oli ostetud hiljaaegu. Ja mitte lõbusõitudeks merel. Riina sõnul on ta seal kandis ainus naiskalur, kes koos mehe või naabrimehega regulaarselt merel kala püüdmas käib. Seega oli paat töö tegemiseks. Seal olid ka lipud isikukoodiga. Riina selgitas, et need pannakse kalavõrkude külge, et kontrollijad saaksid isikukoodi järgi kohe kindlaks teha, kas nende vettelaskjal on õigus kala püüda või mitte.

Riina hinnangul pidid kurjategijad tulema merelt. Ta selgitas, et elavad mehega nagu saarel, sest maa poolt nende juurde võõrad ei pääse. Piraadid pidid tulema pimedas, sest kummipaadi nöör oli katki lõigatud, kuigi aluse oleks kätte saanud ka karabiinist avades. Aga piraadid ilmselt seda pimedas ei näinud.

Riina ise on kodune ja merel toimuv on tal kogu aeg silmade ees. "Merel ei jää midagi märkamatuks," sõnas ta ja lisas, et seal kandis pole majapidamist, milles ei oleks binoklit.

Viimasel ajal aga on naine näinud merel kahtlast liikumist. Ta meenutas, et kord traageldas edasi-tagasi üks mootorpaat, millel ritv püsti. Sellega taheti ilmselt jätta muljet, et püütakse kala. Riina sõnul olid nad mehega naernud, et kes küll sellisel suurel kiirusel ridvaga kala püüab. Aga võimalik, et kalapüük polnudki paadisolijate eesmärk, vaid hoopis jälgiti rannikut, et mida ööpimeduse varjus võtta.

Pärast varguse avastamist alustati kohe iseseisvaid otsinguid. Riina mees läks paadiga merele, appi tulnud sõbrad aga käisid Kalvi rannas, sest see on kuriteopaigale kõige lähem rand. Paraku aga ei kandnud paadiotsingud vilja ja varguse kohta tehti politseile avaldus. Samuti anti asjast teada sotsiaalmeedias. Riina sõnul pole seni mingit vihjet paadi saatuse kohta tulnud.

Naine ei osanud öelda, kas loodab varguse avastamisel politseile. Eile oli nende juures käinud uurija, kuid pererahvast polnud kodus. "Eks ta tuleb veel," sõnas Riina. Tallinnas politseis kõrgel kohal olev Riina sugulane oli pidanud oluliseks, et paati riigist välja ei viida.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles