Politsei hoiatab uksi näppivate varaste eest

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vargus
Vargus Foto: SCANPIX

Politsei hoiatab inimesi varaste eest, kes katsuvad tasahilju uksi ja nende lahtioleku korral üritavad peamiselt esikutest varastada seal leiduvat väärtusklikku kraami.


Teisipäeval registreeris politsei kolm vargusjuhtu Rakveres.

Võidu tänava korteris langes pikanäpumehe saagiks rahakott koos dokumentide ja pangakaardiga.

Kungla tänava korteri esikust varastati kaks käekotti koos rahakotiga. Omanik hindas kahju 9050 kroonile.

Posti tänava korterist kadus teisipäeval kott koos tengelpunga ja kosmeetikatarvetega. Kahju 2500 krooni.

Rakvere kriminaaltalituse juht Kalmer Pere ütles, et kõik kolm vargust pandi toime päeval. Pikanäpumehed võivad olla pärit nii Lääne-Virumaalt kui ka teistest maakondadest.

Politsei manitseb kõiki tähelepanelikkusele. Pere sõnul on inimestel kombeks jätta korteri esikusse kappidesse või laua peale käekotte, mobiiltelefone ja teisi väärtuslikke esemeid.

"Vargad on sellest teadlikud," jätkas kriminaalpolitseinik. Kui uks juhtub lahti olema, hiilibki varas vaikselt esikusse ja teeb oma tööd. "Inimene valmistab näiteks parajasti köögis süüa ja ei kuulegi, et keegi esikus askeldab," sõnas Pere.

Kriminaalpolitseinik rõhutas, et inimesed hoiaksid korteri välisukse lukus ka siis, kui nad on kodus. Pahatihti juhtub nii, et lapsi või teisi lähedasi koju oodates jäetakse välisuks lukustamata.

Tähelepanelikkus tuleb kasuks töölgi. Politsei soovitab võimaluse korral lukustada nende ruumide uksed, kus inimesi ei ole. Väärtuslikumaid esemed, näiteks rahakott ja mobiiltelefon, tuleb hoida enda vahetus läheduses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles