Politseinikud pidasid kinni Tapal sõiduauto ärandanud noormehed    

Toomas Herm
Copy
Politsei
Politsei Foto: Arved Breidaks

Korravalvurid pidasid täna öösel kinni kaks 17-aastast noormeest ja ühe 18 aasta vanuse nooruki, kes olid omal volil võtnud Tapal asuva maja hoovist sõiduauto ning jõudnud sellega linna vahel ringi sõita.

Politsei sai täna öösel kell 2.55 teate, et Tapal on maja hoovist varastatud sõiduauto Ford Galaxy. Teatele reageerinud politseinikud asusid koostöös sõiduki omaniku ja tema tuttavaga juhtunu asjaolusid selgitama.

Rakvere politseijaoskonna patrullitalituse juhi Tauno Lempu sõnul selgus, et Ford Galaxy omanik oli sõidukile süütevõtme ette unustanud. "Sel ajal, kui politseipatrull omanikuga suhtles, oli tema tuttav läinud linna vahele sõidukit otsima," jätkas Lempu. "Õnnekombel nägi ta autot Tapa–Lehtse–Jäneda maantee 1. kilomeetril, kus sõidukil oli purunenud rehv ning seejärel põgenesid autost kolm noormeest. Tuttav andis kogu info poiste välimuse ja tegude kohta politseile edasi. Mõne aja pärast pidasid politseipatrullid Tapal tunnistaja kirjeldusele vastavad noormehed kinni ning viisid nad menetlustoimingute jaoks politseijaoskonda."

Lempu sõnul käitusid noormehed äärmiselt vastutustundetult ning panid oma teoga ohtu nii enese kui ka kaasliiklejate elu ja tervise. Politsei tuletab kõikidele autoomanikele meelde, et ka aiaga piiratud koduhoovis tuleb alati auto uksed sulgeda. Samuti aitab sõidukivargusi ennetada sellele paigutatud signalisatsioon või parklasse üles seatud valvekaamera. "Juhtumi kiirele lahendamisele aitas kindlasti kaasa kannatanu tuttav, kes varastatud sõidukit nägi ning sellega seonduvatest asjaoludest politseile teada andis," sõnas Rakvere politseijaoskonna patrullitalituse juht Tauno Lempu. 

Viru ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Elle Karm ütles, et noormehed on kuriteos kahtlustatavatena kinni peetud ja neile esitatakse lähiajal kahtlustus võõra asja omavolilises kasutamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles