Muuseumid kutsuvad oma õuele

Katrin Uuspõld
Copy
Rakvere linnuse õuel tuleb erinevalt eelmistest aastatest hoida teiste külastajatega distantsi ning tõmmata kätte ühekordseks kasutamiseks mõeldud kindad.
Rakvere linnuse õuel tuleb erinevalt eelmistest aastatest hoida teiste külastajatega distantsi ning tõmmata kätte ühekordseks kasutamiseks mõeldud kindad. Foto: Vladislav Musakko

Tänasest pääseb Palmse mõisa-vabaõhumuuseumi ja Rakvere linnuse õuele, nädala pärast saab tegutseda Eesti politseimuuseumi hoovis. Mujal oodatakse eriolukorra lõppemist.

Rakvere linnuses avatakse kevadhooaeg tänavu üks päev hiljem kui tavaliselt, 1. mai asemel 2. mail, sest nii näeb ette valitsuse otsus: alates laupäevast võivad olla avatud vabaõhumuuseumid ja muuseumide õuealad. Vahepealset aega on töötajad kasutanud linnuse ülesvuntsimiseks, oma jõududega on värvi värskendatud pindadel, mis seda on vajanud.

“Hooaeg tuleb selles mõttes teisti, et välisturistide osakaal langeb ja orienteerume kodumaa publikule,” rääkis Rakvere linnuse direktor Kaidu Tiirik. “Ja üritusi on vähem – tavaliselt on meil kevadsuvisel hooajal olnud kuus kuni kümme teemapäeva peredele.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles