Virumaa Teataja fotograaf pidas karule eduka fotojahi

Copy
Suur karu eile õhtul Peressaare kandis.
Suur karu eile õhtul Peressaare kandis. Foto: Ain Liiva

Eile õhtul jäi Peressaare–Avinurme metsateel Virumaa Teataja fotograafi Ain Liiva kaamera ette suur karu. Ain käis metsaotti teadlikult otsimas ja fotojaht osutuski edukaks.

Ain Liiva "karujaht" algas just sellest hunnikust – fotograafile ei andnud nähtu rahu ja ta läks samasse kanti karu ennast otsima.
Ain Liiva "karujaht" algas just sellest hunnikust – fotograafile ei andnud nähtu rahu ja ta läks samasse kanti karu ennast otsima. Foto: Ain Liiva

Möödunud pühapäeval käis Ain Peressaare kandis koos paari tuttavaga väikesel automatkal ja metsateelt leiti kaks üsna värske väljanägemisega karukaka hunnikut. Nende "autorit" polnud aga näha.

"Asi ei andnud aga rahu. Eile õhtul oli vaba aega ja mõtlesin, et käin veel seal kandis ringi vaatamas," rääkis Ain Liiva. "Praktiliselt samas kohas märkasingi kauguses üht tumedat ja suurt kogu. Paljas silm ei seletanud, aga binokli abil nägin, et ongi suur karu. Õnnestus teine ka fotole saada. Tõsi küll, parajalt kaugelt."

Jahimees Jaan Villak lausus, et Tudu või Peressaare kandis võib karuga kokku sattuda küll. "Neid on seal palju," lisas ta.

Hiljuti käis meediast läbi uudis, et Rakvere külje all Palermo metsas nähti karupoega. Inimesed on hirmul ega julge populaarsel metsarajal enam liikuda. "Karu pelgab inimest ja hoidub teadlikult temaga kohtumisest," rääkis selle peale Jaan Villak, kellega Virumaa Teataja avaldab peatselt pikema intervjuu karude käitumise teemal. "Eks metsade vähenemine toob nad linnalähedastele aladele," ütles Villak ja lisas, et jutud karurünnakutest on ilmselge liialdus. "Mesikäppa ei tasu kindlasti minna ligidalt uudistama ja looduses liikudes võiks inimene endast varakult märku anda. Karjumine on liiast, kuid kõva häälega rääkimine hoiatab loomi ja nad ei tiku inimese lähedusse."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles