Kaitseväe pioneerid ehitasid Türi valda uue silla

Toomas Herm
Copy

Nädalavahetusel ehitasid Tapal baseeruva pioneeripataljoni ajateenijad õppuse Kevadtorm raames Järvamaal silla üle Käru jõe, mille abil ei pea kohalikud elanikud enam mitmeid kilomeetreid ringiga liikuma ja saavad ohutult tööle minna.

"Silla ehitamisel osalevad osised nii pioneeripataljoni ajateenijate sillarühmast kui pioneeri luurerühmast, tagalarühm toetab ehitustöid rasketehnikaga," ütles pioneeripataljoni staabi- ja tagalakompanii ülema abi ja silla ehitusprojekti juht leitnant Ottomar Kirspuu. "Silla ehitamine ise on pioneeripataljoni mõistes oluline, kuna läbi selle tagatakse oma üksustele liikuvus ja liikuvuse tagamine on üks meie põhitegevusi.“

"Hetkel on ehitusega päris hästi läinud. Reede õhtul tulime kohale. Saime üsna kiiresti vana silla jäänused lammutatud ja panime uue silla jaoks mõeldud kandekonstruktsiooni maha," rääkis nooremseersant Karl Kalvik pioneeripataljonist.

Vana sild oli nõukogude ajal ajal ehitatud ja oma aja juba ära elanud. Viimase hoobi andis sellele buss, mis sealt üle sõites läbi vajus. "See sild on kohalikele oluline,“ ütles Türi abivallavanem Elari Hiis

Uus sild ehitati betoonist maatugedega, mille peal on prussidest laudis ja samuti prussidest kandev osa.

Pioneeripataljon on toetava loomuga üksus, mille eesmärk on raskendada maastikul vastase üksuste liikumist ja tagada oma üksuste liikuvus ja varjerajatised.

Kevadtorm on sel aastal jaotatud kahte peamisse etappi. 25.–30. aprillini toimus väliõppus, mille käigus mängiti läbi etteantud taktikaline olukord ning 1.–8. maini toimuvad keskpolügoonil 1. jalaväebrigaadi juhtimisel üksuste lahinglaskmised, kus treenitakse peamiselt jalaväe- ja lahingutoetusüksuste koostööd reaalses lahinguolukorras.

Kevadtormil osalevad liitlased ning 1. ja 2. jalaväebrigaadi allüksused, kelle tegevust toetavad küberväejuhatus, õhuvägi ja sõjaväepolitsei.

Videot saab vaadata SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles