Mats Traadi puu saab oma pesakasti

Inna Grünfeldt
Copy
Pesakastimeister Grete Eltermaa andis linnukodu Vinni vallavanemale Rauno Võrnole, kes kannab hoolt, et see saaks õige puu otsa.
Pesakastimeister Grete Eltermaa andis linnukodu Vinni vallavanemale Rauno Võrnole, kes kannab hoolt, et see saaks õige puu otsa. Foto: Rahel Lepp

Vinni-Pajusti gümnaasiumi õpilane Grete Eltermaa ehitatud pesakast hakkab kaunistama Pajusti Laureaatide tammikus Mats Traadi puud.

"Võib öelda, et valmistasin pesakasti Mats Traadi tellimusel," ütles tüdruk ise, kui jäädvustati fotole pesakasti saabumine tammikusse.

2016. aastal valmistasid Vinni-Pajusti kooli lapsed koduste abiga pesakaste, mis paigaldati tammikusse puude külge – osa kaste said kodu laureaatide puu, osa "tavaliste" tammede küljes. Kui kirjanik Mats Traat, neljakordne Vilde kirjandusauhinna laureaat, tammikus jalutas, hakkas talle Grete valmistatud pesakast nii väga meeldima, et ta võttis ühendust Vilde kirjanduspreemia žürii pikaaegse liikme Ilme Postiga ning avaldas soovi saada enda puu külge samasugune tsirgupuur. Linnumajal oli kirjas vaid tegija eesnimi – Grete.

Ilme Post hakkas jälgi ajama, kes on linnupuuri disainer, et talle uus tellimus esitada. Selgus, et puuri autoriks oli Vinni-Pajusti gümnaasiumi 8.a klassi õpilane Grete Eltermaa, kes võttis rõõmuga Mats Traadi soovi vastu ning meisterdas isa abiga kirjaniku puu jaoks samasuguse pesakasti.

Täna andis Grete vallavanem Rauno Võrnole pesakasti üle ning peagi pannakse see Mats Traadi tamme külge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles