Rahvusringhääling viib kirevat linnuriiki avastama

Inna Grünfeldt
Copy
Rahvusringhääling keskendub loodusnädalal linnuriigile.
Rahvusringhääling keskendub loodusnädalal linnuriigile. Foto: ERR

Mai on rahvusringhäälingus keskkonnakuu, mille avanädal on pühendatud lindudele.

4. maiga algav loodusnädal toob linnud tele- ja raadioeetrisse ning annab võimaluse avastada linnuriiki erinevate videolugude, intervjuude ja viktoriinide kaudu.

Aprillis kutsus ERR inimesi üles saatma fotosid ja videoid lindudest, millest nüüd on valminud muhedad lühiportreed. Lühisari tutvustab erinevaid Eestis leiduvaid linde ja teeb vaataja lähemalt tuttavaks näiteks tikutaja, kühmnokk-luige, käbliku, sookure, jäälinnu, kuldnoka, pöialpoisi jt. Lood jõuavad ETV, ETV2 ja ETV+ eetrisse ning lähemalt uudistamiseks ka erilehele err.ee/linnuriik.

Raadiokanalites kõlab sel nädalal tavapärasest rohkem linnulaulu ja lindudest inspireeritud lugusid, Klassikaraadio toob kuulajateni Iiri metsades salvestatud linnulaulukontserdi "Koidukoor". ERRi arhiivivaramust jõuab kuulajateni taas valik Veljo Runneli “Linnukooli“ parimatest paladest, Klassikaraadio laseb kõlada Fred Jüssi lugudel sarjast "Looduse aabits". Lasteekraan.ee lehelt leiab nuputamiseks viktoriine ja mänge, teadusportaal Novaator esitab samuti väljakutse linnuviktoriiniga, aga pakub kuulamiseks ka erinevaid podcaste.

Loodusnädalaga algava keskkonnakuu keskmes on ETV2 filmiprogramm, mille raames jõuab ekraanile kaheksa haaravat dokumentaalfilmi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles