Lasteetenduste kodufestival tõi üle 3000 vaatamise

Inna Grünfeldt
Copy
Festivali töötubade kolmele paremale valmistab auhinna nukukunstnik Sandra Lange.
Festivali töötubade kolmele paremale valmistab auhinna nukukunstnik Sandra Lange. Foto: Lasteetenduste Kodufestival

Heategevusfondi Aitan Lapsi, Netikino ja Eesti Väike- ja Projektiteatrite Liidu koostööl korraldatud Eesti esimene virtuaalne Lasteetenduste Kodufestival, mida vaadati Netikino keskkonnas kahe nädala jooksul üle 3000 korra.

Algatus sai teoks tänu headele inimestele, kes on taarat pakendiautomaati viies vajutanud "Aitan lapsi" annetusnuppu ning pakkunud seeläbi igal aastal teatrielamusi rohkem kui 25 000 lapsele üle Eesti.

21. aprillist 4. maini toimunud Lasteetenduste Kodufestivali raames toimus üle 25 lastele suunatud tasuta teatrietenduse ja teatriteemalise töötoa. Lisaks etendustele said lapsed osa võtta muinasjutujoogast, objektiteatrist, valmistasid nukke, maske ja žongleerimispalle. Festivali programmi panid kokku Banaanikala Projektiteater, Teoteater, Vana Vabriku Kinoteater, pereteater Lendav Lehm, Von Glehni Teater ja nukukunstnik Sandra Lange.

"Kuupäevade järgi on festival küll läbi saanud, kuid tegelikult elab ta internetis oma elu edasi. Kavasse on plaanis lisada uusi lastele suunatud teatrietendusi ning terve festivali programm jääb Netikino keskkonda üles vähemalt suve lõpuni ja võib-olla kauemgi. Jätkuvalt ootame laste aktiivset osavõttu meie töötubadest, sest kõige tublimaid premeerime juba õige pea toredate auhindadega," sõnas festivali üks korraldajatest, näitleja Margus Prangel.

Lasteetenduste Kodufestivali töötubades osalejatel palutakse oma looming üles pildistada või filmida ning festivali korraldajatele saata. Kolm kõige silmapaistvama töö autorit saavad kingituseks enda disainitud ning "Maskis laulja" saatest tuntud nukukunstniku Sandra Lange valmistatud teatraalse maski, samuti jagatakse välja kümme Netikino koodi, millega võib vaadata tasuta ühe vabalt valitud koguperefilmi.

Töid oodatakse aadressil info@aitanlapsi.ee kuni 10. maini ning võitjad kuulutatakse välja 15. mail. Töötubasid saab järele vaadata Netikino keskkonnas aadressil https://netikino.ee/category/lasteetendused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles