Kohtumisnäljas teismelised kogunevad

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Tavapärane pilt Rakvere turult. Kuigi valitseb eriolukord, ei takista see noori kokku saamast ega lõbusalt-lärmakalt aega veetmast.
Tavapärane pilt Rakvere turult. Kuigi valitseb eriolukord, ei takista see noori kokku saamast ega lõbusalt-lärmakalt aega veetmast. Foto: Erakogu

Rakvere kesklinnas elavate inimeste kannatus on katkemas: turu ümbruses jõlkuvad noored lärmavad, läbustavad ja vilistavad reeglitele. Praegusel ajal teeb politsei tublisti seiret ja määrab isegi trahve, kuid linnasüdames inimesed nende töö tulemuslikkust ei näe. Lahendused – on need võimalikud?

Vaid üksikud päevad on sellised, kui vaikus on majas. Niimoodi kirjeldab olukorda kortermaja elanik, kelle akendest avaneb vaade turule. Tavapäraselt näeb ta noorte kogunemist ja seejärel politsei saabumist, mispeale poisid-tüdrukud läbi aiaaukude minema jooksevad. Kui õhk korrakaitsjatest puhas, kogunevad noored uuesti. “Nii käib kogu aeg. Mul on täiega kõrini nendest kümne kaupa kogunevatest noortest, kellele ei kehti mingid reeglid,” ütles turu läheduses elav inimene.

Rakvere turu administraator Riina Mitt lausus, et tema näeb seda, mis toimub päeval, õhtuti viibib territooriumil koristaja. Ta sõnas, et kuna eriolukorra puhul patrullivad nii korrakaitsjad kui ka vabatahtlikud, tundub talle, et valgel ajal on asjad kontrolli all. “Koristaja on öelnud, et õhtul hilja noored kogunevad,” ütles Riina Mitt. Kuigi ropendavad ja käratsevad teismelised on pinnuks silmas olnud keset linna juba aastaid ja Riina Mitt isegi on nendega maid jaganud, nentis ta, et praegu on rahulik. “Mina probleemi ei näe,” lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles