Rakvere Teatrikino on mõelnud auto- ja vabaõhukinole

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Rakvere Teatrikinol nagu teistel kinodel on prioriteediks avada uksed esimesel võimalusel.
Rakvere Teatrikinol nagu teistel kinodel on prioriteediks avada uksed esimesel võimalusel. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere Teatrikino on nagu teisedki kinod mõelnud auto- ja vabaõhukinole, kuid kõigil on suur soov avada kinosaalide uksed esimesel võimalusel.

Sihtasutuse Rakvere Teatrimaja juhataja Velvo Väli ütles, et loomulikult on nad mõelnud nagu teisedki auto- ja vabaõhukinole.

"Tegemist on ajutiste nišilahendustega, mis võivad ju hetkeks tunduda romantilise ja nostalgilisena, aga pikemas perspektiivis pole jätkusuutlikud. Nii nagu ka teatrietenduste vaatamine läbi veebi," sõnas Väli.

Ta lisas, et kinode esimeseks eelistuseks oleks ikkagi saalide avamine. "Suudaksime teenust pakkuda ka limiteeritud publikule," märkis Väli.

Teatrijuhi sõnutsi on nad olnud kultuuriministeeriumiga tihedas kontaktis võimalike stsenaariumite väljatöötamisel, kuid täna on sellest veel vara rääkida. "Loodame, et riik oma leevendavaid otsuseid tehes näeb sarnaselt meile, et kultuuri on võimalik pakkuda turvaliselt ja piiratult ka siseruumides," lisas Velvo Väli.

Koroonaviirusest tingitud meelelahutuspaikade sulgemine on toonud Euroopas kaasa vabaõhukinode avamise, ka Eesti kinokettide esindajad on tunnistanud, et on ellujäämiseks sellisele võimalusele mõelnud. 

Valitsuse heaks kiidetud kriisist väljumise strateegia järgi avatakse kinod üsna viimaste seas, siis, kui veekeskused ja teised meelelahutuspaigad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles