Rakvere koolitoidupaki saajate arv kasvas hüppeliselt, pakis olid ka toiduretseptid

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Seekordne koolitoidupakk jõudis 540 Rakvere koolides õppiva lapse pereni.
Seekordne koolitoidupakk jõudis 540 Rakvere koolides õppiva lapse pereni. Foto: Erakogu

Rakvere linn jagas täna taas toidupakke. Distantsõppel koolitoitu asendav toidupakk on pälvinud kriitikat ja nii olid sedakorda toidupakis ka toiduretseptid. Toidupaki sisu oli mitmekülgsem ja selle saajate arv on jõudsalt kasvanud. Sedakorda soovis paki saada võrreldes eelmise korraga 70 peret rohkem.

Kuna koolides ei pakuta distantsõppe ajal sooja koolitoitu, komplekteerivad kohalikud omavalitsused kuni kooliaasta lõpuni toidupaki. Toidupakid seatakse kokku kahenädalase arvestusega. Kõik, kes linnakoolide õppuritest toidupakki soovivad, selle ka saavad. 

Rakvere kolme munitsipaalkooli ligi 1900 õpilasest said esimesel korral toidupaki 250 last, eelmine kord jaotati laiali juba 407 toidupakki. Sedakorda soovis toidupakki lausa 540 peret.  

Rakvere abilinnapea Rainer Miltop rääkis, et paki sisu komplekteerides on püütud arvamusi arvesse võtta.

"Üks Lõuna-Eesti omavalitsus pöördus toitlustaja poole ja ütles, et nad soovivad koolitoidupaki puhul võtta Rakvere enda eeskujuks. Oli meeldiv kuulda, et see on parim, mis vabariigis praegu jaotatakse," ütles Miltop.

Rakvere munitsipaalkoolide õpilastele jagatavas toidupakis on kuivaineid, hakkliha, veidi juur- ja puuvilja, piimatooteid. Eelmisel korral nuriseti selle üle, et viiruse leviku olukorras ei peaks kuivaineid uuesti pakendama, kuid seekordki olid need ümber pakendatud.

Uudne oli see, et toidupakid sisaldasid retsepte, näiteks kuidas valmistada kartuli-hakklihasuppi, makaronivormi hakkliha ja juustuga, riivleivakooki kohupiima ja õuntega. Abilinnapea sõnas, et toidulaua rikastamiseks tehti Rakvere koole toitlustavale P. Dussmann Eesti OÜ-le ettepanek panna retseptid kaasa. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles