Õendusjuhid: kriisiolukorras õpid kolleegi tundma

Katrin Uuspõld
Copy
Rakvere haigla intensiivraviosakonna õendusjuht Merle Somelar (vasakul) ja kirurgiaosakonna õendusjuht Krista Pass intensiivraviosakonna “uksel”. COVID-19 osakonna loomiseks ehitati kileseinu ja paigaldati uusi riiuleid. Seinad on praegu endiselt alles, vajaduse korral ollakse valmis uusi patsiente vastu võtma.
Rakvere haigla intensiivraviosakonna õendusjuht Merle Somelar (vasakul) ja kirurgiaosakonna õendusjuht Krista Pass intensiivraviosakonna “uksel”. COVID-19 osakonna loomiseks ehitati kileseinu ja paigaldati uusi riiuleid. Seinad on praegu endiselt alles, vajaduse korral ollakse valmis uusi patsiente vastu võtma. Foto: Ain Liiva

Rakvere haigla intensiivraviosakonna õendusjuht Merle Somelar ja tema ametikaaslane kirurgiaosakonnast Krista Pass mõtlesid detailideni läbi ja panid toimima haigla COVID-19 osakonna. Tänaseks on neli patsienti selles osakonnas ravi saanud ning kojugi saadetud. Kuigi praegu näitab koroonaviirus Eestis rahunemismärke, on meedikud salakavala vaenlasega endist viisi valmis rinda pistma.

Paar aastat tagasi valmis Rakvere haiglal kriisikava, mille kohaselt pidi eriolukorras rahvusvaheliselt tunnustatud võttena saama haigla meditsiiniliseks juhiks EMO juht, sest see osakond tegeleb iga päev kriiside lahendamisega. Nii ka juhtus – kui kuulutati välja eriolukord, sai haigla meditsiiniliseks juhiks EMO juht Aile Kaasik.

Nii palju planeeritud koosolekuid ja välkkoosolekuid pole Rakvere haiglas peetud terve aasta jooksul kokku kui nüüd paari kuuga COVID-19 ajal. Intensiivraviosakonnas tuli ümber ehitada ventilatsioonisüsteemid, ajutiste kileseintega eraldati mustad ja puhtad tsoonid. Intensiivraviosakond tuli teha kaheks – pool COVID-19 patsientidele, pool teistele intensiivravi vajajatele – ning päevakirurgiaosakonnast sai nakkusosakond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles