Valikuvabadus paneb noored riigieksamitest loobuma

Copy
Nagu ikka toimus eelmisel kevadel Vinni-Pajusti gümnaasiumis emakeele riigeksam. Õpetaja Marge Guljavin (keskel) loodab, et sel aastalgi sooritavad kõik tema õpilased riigieksami.
Nagu ikka toimus eelmisel kevadel Vinni-Pajusti gümnaasiumis emakeele riigeksam. Õpetaja Marge Guljavin (keskel) loodab, et sel aastalgi sooritavad kõik tema õpilased riigieksami. Foto: Meelis Meilbaum

Õpilased ja õpetajad saavad kergendatult hingata. Teadmatus on läbi ja nüüdseks on selge, et sel kevadel on põhikooli ja gümnaasiumi võimalik lõpetada ka riigieksameid sooritamata. Soov neid teha pälvib aga heakskiidu.

Tugevaid emotsioone riigieksamite vabatahtlikuks muutmine Tamsalu gümnaasiumi abituriendile Karmen Freienthalile ei tekitanud. Ta teadis ammu, et sooritab need sellegipoolest. Teisiti ta ei saa. Tartu ülikooli arvutitehnika erialale tudeerima pürgiva Karmen Freienthali sõnul on konkreetsele erialale õppima asumise tingimuseks eesti keele ja matemaatika riigieksami sooritamine, kusjuures võimalikult hästi.

“Seega mõjutab see mind täpselt nii palju, et ma ikka teen eksamid,” ütles Freienthal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles