Elektrirongid sõidavad õige pea Tapale

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Praegu veetakse Tallinna ja Tartu vahel reisijaid diiselrongiga, kuid juba nelja aasta pärast hakkab ka Tapal kõrguma kontaktvõrk.
Praegu veetakse Tallinna ja Tartu vahel reisijaid diiselrongiga, kuid juba nelja aasta pärast hakkab ka Tapal kõrguma kontaktvõrk. Foto: Vladislav Musakko

Hiljemalt 2024. aasta lõpus saab elektrirongiga sõita Tallinnast ülikoolilinna Tartusse, nii vähemalt plaanib taristut haldav Eesti Raudtee. Veel neli aastat hiljem peaks kontaktvõrk ulatuma ka Tapalt Narvani.

Eesti Raudtee kuulutas äsja välja elektrifitseerimise projekteerimistööde hanke Aegviidu–Tapa–Tartu raudteelõigule. Koostöös Eesti reisirongiliine haldava Elroniga on eesmärgiks võetud, et 2024. aasta lõpus saab elektrirongiga Tallinnast Tartusse, selle tarbeks ostetakse kuus uut rongi ja pisut kaugemas tulevikus on plaan soetada veel kümme.

Kui tihedaks muutub rongigraafik, sellest on aga veel vara rääkida. Kindel on see, et kui uued “porgandid” kohale jõuavad, vabaneb Tallinna–Tartu liinilt hulk koosseise, mille saab saata teistele liinidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles