Rakvere avas mänguväljakud, koolides lõppeb õppeaasta 5. juunil

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Rakveres avatakse välijõusaalid 12. maist.
Rakveres avatakse välijõusaalid 12. maist. Foto: Vladislav Musakko

Rakvere hakkab kaotama koroonaviiruse levikuga seotud piiranguid, esimesena on plaanis avada linna mänguväljakud, kettagolfirajad ja jõulinnakud. Rakvere linna kolm kooli on samuti õppetöö jätkamise vormis kokku leppinud. 

Täna täitub laste ja nende vanemate soov: taas võib minna mänguväljakutele. Samast päevast võib kasutada ka linna kettagolfiradasid ja jõulinnakuid.

Rakvere linnapea Triin Varek ütles, et nende kasutamine on igaühe enda vastutusel, mistõttu võiks inimesel kaasa olla desovahendid.

Esmaspäeval avab uksed Rakvere avatud noortekeskus. RANK-is korraldatakse tegevust korraga üheksale lapsele-noorele ja seda teeb üks juhendaja. "Rohkem tegutsetakse välitingimustes," nentis Varek.

Linnapea sõnul oli tal koolide puhul suur soov, et iga haridusasutus ei korraldaks alates 18. maist õppetööd vastavalt sellele, kuidas keegi mõistlikuks arvab, vaid vastu võetaks ühine otsus.

Rakvere linna kolm kooli – Rakvere reaalgümnaasium, Rakvere gümnaasium ja Rakvere põhikool – sõlmisid kokkuleppe, et tunniplaanijärgne distantsõpe lõpeb 22. mail. Õpilane, kes pole suvetööl, lõpetab kooli 5. juuniks.

25. maist 5. juunini korraldatakse õpilastele õppetöö diferentseeritult sõltuvalt nende edasijõudmisest või -jõudmatusest ja seda vastatavalt 22. mai seisuga. Neid õpilasi, kel pole kokkuvõtvad hinded positiivsed ja kellel on mahajäämus, teavitatakse edasistest tegevustest individuaalselt.

Vältimaks üleliigseid kontakte, edastatakse tunnistused õpilastele elektroonselt ja õpikud tagastatakse koolile augustis. 9. ja 12. klasside kohta see ei kehti.

Rakvere linnapea Triin Varek ütles, et koolilõunate pakke jagatakse veel kahel korral: mai keskel kümne ja juunis seitsme päeva eest.

Rakvere täiskasvanute gümnaasiumis, kus sel aastal lõpetab viimane lend, lähevad esimesed õpilased majja alates 15. maist.

Rakvere spordikool alustab 18. maist täiskoormusel treeningutega, rühmad moodustatakse vastavalt kehtivatele reeglitele.

Rakvere muusikakool jätkab distantsõppega õppeaasta lõpuni, eksamid toimuvad 10. juunil. Tavapärast aktust ei peeta, kuid on plaan anda lastele nende vanemate osalusel tunnistused pidulikult kätte 12. juunil.

Triin Varek nentis, et kui olukorda tuleb pööre, tehakse otsustes loomulikult muudatusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles